Η μέθοδος που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στην Ιαπωνία απαιτεί μόνο ένα βήμα: τη μικροκυματική πυρόλυση λεπιών, τα οποία αποσπούνται από τα απόβλητα ψαριών. Όταν τα λέπια περάσουν από τα μικροκύματα, μετατρέπονται σε νανο-κρεμμύδια άνθρακα (CNO), μια νανοδομή που αποτελείται από σφαιρικούς σκελετούς οργανωμένους σε στρώματα γύρω από έναν πυρήνα, όπως ένα κρεμμύδι. Τα CNO έχουν και στο παρελθόν τραβήξει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας λόγω της μεγάλης θερμικής και ηλεκτρικής τους αγωγιμότητας, ενώ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη βιοϊατρική, στη βιοαπεικόνιση και τη στοχοθετημένη χορήγηση φαρμάκων.
Τα CNO μελετήθηκαν πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980, αλλά μέχρι τώρα η παραγωγή τους απαιτούσε υψηλές θερμοκρασίες, κενό αέρος, χρόνο και ενέργεια. Η νέα μέθοδος θα μπορούσε να παράγει CNO σε μεγάλες ποσότητες μόνο με τη χρήση μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα, αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι κάνει τα λέπια να αλλάζουν δομή με αυτό τον τρόπο. Τα CNO που παράγονται με τη συγκεκριμένη πειραματική μέθοδο τείνουν να έχουν υψηλή κρυσταλλικότητα, συνεπώς και εξαιρετικές οπτικές ιδιότητες, αλλά και υψηλή λειτουργικότητα, δηλαδή την ικανότητα να συνδέονται με μόρια στην επιφάνειά τους. Ο συνδυασμός των δύο ιδιοτήτων τα κάνει να εκπέμπουν έντονο μπλε φως.
Στο μέλλον, τα συγκεκριμένο CNO θα μπορούσαν λοιπόν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μεγάλων εύκαμπτων επιφανειών που εκπέμπουν φως και συσκευών LED. Σε βάθος χρόνου, τα CNO από λέπια ψαριών θα μπορούσαν να βρουν θέση στις οθόνες νέας τεχνολογίας και στις φωτιστικές συσκευές στερεής κατάστασης.