UPDATE #NOW

Λύσε αυτόν τον μαθηματικό γρίφο σε 20" για να δεις αν ανήκεις στο 1%


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2022

Λύσε αυτόν τον μαθηματικό γρίφο σε 20" για να δεις αν ανήκεις στο 1%
pexels
Μόνο το 1% των ανθρώπων με υψηλό IQ, μπορούν να βρουν τη λύση μέσα σε 20"

Οι γρίφοι ακονίζουν το μυαλό και δεν είναι πάντοτε εύκολο να οδηγηθούμε στη λύση τους. Κάποιοι μάλιστα πρέπει να λυθούν σε πολύ σύντομο χρόνο, γεγονός που δείχνει πόσο έχουμε ανεπτυγμένες κάποιες μας ικανότητες. Ο παρακάτω γρίφος δημιουργήθηκε για να σε παιδέψει κι αν τον λύσεις, τότε αυτό σημαίνει ότι είσαι genius.

Ο δυσεπίλυτος γρίφος βρίσκεται στην παρακάτω εικόνα και σε προκαλεί να τον λύσεις.

Jenny.Gr

Αν πήρες μολύβι και χαρτί και ολοκλήρωσες τη σκέψη σου για να οδηγηθείς στη λύση, ήρθε η ώρα να σου δείξουμε τη λύση.

Σειρά 1

Υπάρχουν τρεις φοίνικες που ισούνται με το 30. Κάθε φοίνικας ισούται με το 10 και αυτό θα μας βοηθήσει να λύσουμε την ακριβώς παρακάτω σειρά.

Σειρά 2

Τώρα έχουμε έναν φοίνικα, δύο και δύο γλάστρες που μας κάνουν 38. Ξέρουμε ότι κάθε φοίνικας ισούται με το 10 οπότε το άθροιμα των δύο γλαστρών είναι το 14 και η καθεμία ξεχωριστά ισούται με το 7.

Σειρά 3

Υπάρχουν τρία φλυτζάνια του τσαγιού που ισούνται με το 18. Αν τα χωρίσουμε, θα διαπιστώσουμε ότι το καθένα ισούται με το 6.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αξία του ενός φοίνικα ισούται με το 10, η αξία της γλάστρας με το 7 και του φλυτζανιού με το 6. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην τέταρτη σειρά για να φτάσουμε στην τελική απάντηση με επιτυχία.

Σειρά 4

Η τελική ερώτηση του γρίφου είναι η εξής: Πόσο μας κάνει η μία γλάστρα, ο ένας φοίνικας με τη γλάστρα και το ένα φλυτζάνι τσαγιού. Σε αυτό το σημείο, έχουμε φυσικά στο μυαλό μας τα νούμερα που έχουμε βρει από τις προηγούμενες λύσεις και ήρθε η στιγμή να σας αποκαλύψουμε πως ακριβώς εδώ, το 99% των ανθρώπων αποτυγχάνουν να βρουν τη σωστή απάντηση.

Πρέπει να παρατηρήσεις ότι ο φοίνικας είναι τοποθετημένος μέσα σε μια γλάστρα. Αν έφτασες με επιτυχία στο παρακάτω αποτέλεσμα, συγχαρητήρια! Ανήκεις στο 1% των ανθρώπων που κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο.

7 + (10 + 7) + 6 =;

7 + 17 + 6 = 109