UPDATE #NOW

Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να ενημερώνεσαι για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αθήνας


JTeam

8 Σεπτεμβρίου 2022

Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να ενημερώνεσαι για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αθήνας
Όλες οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων σε μία εφαρμογή και portal

Ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ένας σημαντικός μήνας διότι σηματοδοτεί τις αλλαγές και την έναρξη σπουδαίων πραγμάτων. Με το που τελειώνουν οι διακοπές, έχεις ακόμα αυτή την ανάγκη και διάθεση να κάνεις πράγματα στην πόλη.

Όπως το να ξεχυθείς στην Αθήνα και να ανακαλύψεις όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που σε περιμένουν. Συναυλίες, θέατρο, ταινίες, πράγματα που μπορεί να κάνει το παιδί σου. Και ενώ ο Δήμος Αθηναίων έχει ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις, που θα συνεχίσουν και μετά τον Σεπτέμβριο, το θέμα είναι πώς θα μπορέσεις να τις έχεις όλες συγκεντρωμένες για να μην χρειάζεται να γκουγκλάρεις κάθε μέρα.

Σταμάτα ό,τι κάνεις γιατί πλέον βρίσκεται στη διάθεσή σου το νέο app (και portal) του Δήμου Αθηναίων, Culture is Athens, και συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, με fun και χρηστικό τρόπο. Τι εννοώ με αυτό;

Jenny.Gr

Ότι μπορείς να αναζητήσεις αυτό που θέλεις και είναι συγκεκριμένο αλλά μπορεί και να μην έχεις ιδέα τις θέλεις να κάνεις τις επόμενες μέρες, και να πάρεις έμπνευση μέσα από το Culture is Athens. Αν και η εφαρμογή στο κινητό σου είναι πάντα η πιο εύκολη λύση και είναι διαθέσιμη σε appstore και playstore δωρεάν, μπορείς απλά να επισκέπτεσαι το portal από τον υπολογιστή ή το tablet σου στο σπίτι ή στο γραφείο και να ενημερώνεσαι για τα πάντα.

Jenny.Gr

Για παράδειγμα, κάθε Σεπτέμβριο, η Τεχνόπολη έχει την τιμητική της, με αμέτρητες συναυλίες που καλύπτουν όλα τα μουσικά είδη αλλά εσύ χαώνεσαι γιατί δεν ξέρεις πότε παίζει τι. Μπαίνεις στις Εκδηλώσεις και Εκθέσεις, εντοπίζεις την Τεχνόπολη ή τη βλέπεις σε αυτά που «Παίζουν Τώρα», βρίσκεις τις συναυλίες που σε ενδιαφέρουν και μπορείς να τις βάλεις σε calendar, ανάλογα με τη συσκευή και το mail σου. Χρειάζεσαι κάτι άλλο;

Ναι, χρειάζεσαι πολλά και το Culture is Athens στα προσφέρει με ποικίλους τρόπους. Ακόμα και αν δεν ξέρεις τι θες, μπορείς να επιλέξεις με βάση την τοποθεσία σου, ώστε να μην ταλαιπωρηθείς και να ψυχαγωγηθείς κάπου στη γειτονιά σου. Ή απλώς να μάθεις όλες τις πληροφορίες για τα γνωστά γλυπτά που στολίζουν τους δρόμους της Αθήνας ή δημόσιες τοιχογραφίες. Με ένα κλικ, θα είναι σαν να έχεις μαζί σου ξεναγό.

Jenny.Gr

Οι κατηγορίες είναι μπόλικες, με κεντρικές τη μουσική, το θέατρο, το σινεμά, την αρχιτεκτονική, τον χορό, τη φωτογραφία, ενώ θα βρεις ξεχωριστές κατηγορίες για τα μουσεία, τους χώρους των εκθέσεων αλλά και τι μπορεί να ενδιαφέρει το παιδί σου μέσα από τη δημιουργική μάθηση, όπως το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία».

Η εφαρμογή θα ανανεώνεται και θα βρίσκεται εκεί για εσένα 12 μήνες τον χρόνο, απευθύνεται σε εσένα αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας. Για αυτό, είναι διαθέσιμη σε ελληνικά και αγγλικά, ενώ μπορείς να ενημερώνεσαι και μέσα από το Facebook, το Instagram και το YouTube του Culture is Athens. Επιπλέον, το portal είναι προσβάσιμο και σε ΑμΕΑ.

«Αξιοποιούμε την τεράστια εμπειρία των φορέων μας για να ενοποιήσουμε και να αναδείξουμε τον πολιτιστικό ιστό της πόλης. Κάτω από την “ομπρέλα” του Culture is Athens, δημιουργούμε για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη εφαρμογή και ένα portal, που φέρνει τους Αθηναίους και τους επισκέπτες πιο κοντά στην πλούσια και υψηλής ποιότητας πολιτιστική δράση του δήμου. Αναγνωρίζοντας την επίδραση του πολιτισμού στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας, κάνουμε μία δυναμική επανεκκίνηση, έχοντας στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται στον χώρο του», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο τριετές σχέδιο «Πολιτισμός είναι η Αθήνα» που έχει στόχο την αναβάθμιση, ενοποίηση και ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της πρωτεύουσας, αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.