UPDATE #NOW

Η Anna Kendrick κατάλαβε ότι ήταν σε κακοποιητική σχέση όταν διάβασε το σενάριο της νέας της ταινίας


Κλέλια Φατούρου

8 Σεπτεμβρίου 2022

Η Anna Kendrick κατάλαβε ότι ήταν σε κακοποιητική σχέση όταν διάβασε το σενάριο της νέας της ταινίας
Instagram/Anna Kendrick
Αν και είχε ήδη φύγει από τη σχέση, τότε αντιλήφθηκε τη συναισθηματική κακοποίηση που είχε υποστεί

Δεν είναι όλες οι τοξικές σχέσεις ίδιες. Γι' αυτό και είναι δύσκολο να καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μία, αλλά τα σημάδια της δεν είναι ορατά. Αυτό συνέβη και στην Anna Kendrick πρόσφατα, όταν ήρθε στα χέρια της το σενάριο της καινούριας της ταινίας, "Alice Darling".

Η ταινία περιγράφει τη σχέση μίας γυναίκας, η οποία προσπαθεί να βγει από αυτή και να απομακρυνθεί από έναν σύντροφο που την απομονώνει από τους φίλους της. «Έβγαινα από μία προσωπική εμπειρία με συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση. Μου το έστειλε ο ατζέντης μου επειδή ήξερε τι φάση περνάω λέγοντάς μου ότι αυτό το σενάριο μοιάζει με αυτά που είχα βιώσει».

Μίλησε λοιπόν για την τοξικότητα, τονίζοντας ότι αυτό που ζούσε εκείνη δεν έμοιαζε με οτιδήποτε έχει δει σε ταινίας για κακοποιητικές σχέσεις. «Τίποτα δεν θύμιζε τη δική μου σχέση από όσα είχα δει σε ταινίες. Και έτσι κανονικοποίησα τη σχέση μου και θεώρησα ότι όλα είναι φυσιολογικά αφού η τοξικότητα απεικονιζόταν με άλλους τρόπους».

Η ηθοποιός εξήγησε ότι είναι τοξικότητα όταν φτάνεις στο σημείο να αγαπάς και να εμπιστεύεσαι τον άλλο περισσότερο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Όπως και το να πιστεύεις τον άλλο όταν σου λέει ότι είσαι δύσκολος άνθρωπος και ότι η αντίληψή σου για την πραγματικότητα είναι αλλοιωμένη. «Σε κάποια φάση, υπάρχει απόλυτη σύγχυση για τη ζωή σου αλλά καταλήγεις να ανακαλύπτεις ότι αυτά που πίστευες, συμβαίνουν πραγματικά».

Αν και κατάφερε να ξεφύγει και να απεγκλωβιστεί από μία πραγματικά τοξική σχέση, το σώμα της ακόμα πιστεύει ότι εκείνη έφταιγε για όλα. Και για μια στιγμή, σκέφτηκε ότι ίσως δεν έπρεπε να κάνει την ταινία, έχοντας τόσο πρόσφατη την εμπειρία της κακοποιητικής σχέσης. «Στο Zoom call που έκανα με τη σκηνοθέτη Mary Nighy, της είπα πώς νιώθω και πως ίσως δεν θα έπρεπε να το κάνω. Αλλά τα γυρίσματα ξεκίνησαν αρκετούς μήνες αργότερα και δεν υπήρχε ο κίνδυνος του να ξανατραυματιστώ».

Η ταινία λειτούργησε μα θεραπευτικό και καθαρτικό τρόπο για την Kendrick, η οποία ετοιμάζει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το "The Dating Game", βασισμένο στην πραγματική ιστορία ενός show για ερωτικές γνωριμίες και τη διαγωνιζόμενη Cheryl Bradshaw, που επέλεξε τον Rodney Alcala για σύζυγό της, αλλά δεν γνώριζε ότι ήταν ψυχοπαθής δολοφόνος. Εδώ κι αν μιλάμε για τοξικότητα.