UPDATE #NOW

Το τσάι από μπανανόφλουδα είναι αυτό που έχει ανάγκη η υγεία σας και δεν το ξέρατε


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2022

Το τσάι από μπανανόφλουδα είναι αυτό που έχει ανάγκη η υγεία σας και δεν το ξέρατε
pexels
Όσα θα διαβάσετε, μπορεί να σας φανούν παράξενα αλλά είναι πέρα για πέρα, αληθινά για την υγεία και το δέρμα

Σίγουρα ξέρετε ότι οι μπανάνες έχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο αλλά αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε είναι ότι οι φλούδες τους έχουν ακόμη περισσότερο. Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να πάρετε τα οφέλη κι από εκεί, η dr.mamina στο TikTok και συγκεκριμένα η 72χρονη μαμά της, τα εξηγεί όλα και δείχνει πώς από το αδίκως ενοχοποιημένο αυτό φρούτο μπορεί να φτιαχτεί ακόμη κι ένα απολαυστικό τσάι με εξαιρετικές, αντιγηραντικές ιδιότητες. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό peeling με τις μπανανόφλουδες στο πρόσωπό σας.

Οι φλούδες μπανάνας έχουν τεράστια οφέλη για την υγεία και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα με διάφορους τρόπους για να μειώσουμε τη χοληστερόλη, να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες και να βελτιώσουμε τον ύπνο. Προστατεύουν την καρδιά, διώχνουν μακριά το στρες, ανεβάζουν τη διάθεση αφού αυξάνουν φυσικά τα επίπεδα σεροτονίνης και κάνουν μερικά από τα πιο εκπληκτικά πράγματα στον οργανισμό μας.

Όταν έχετε στρες, το μεταλλικό στοιχείο που εξαντλείται στο σώμα πρώτα, είναι το μαγνήσιο. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, θα το διώξετε μακριά και θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

@dr.mamina Michiko has another one for you 🙏🏼 #tiktokdoc #dermatologist #fyp #learnontiktok #beautyhacks #fyp ♬ original sound - Mamina Turegano, MD

Για το τσάι που προτείνεται και στο video του TikTok, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ολόκληρη μπανάνα ή μόνο τις φλούδες. Έτσι θα μπορείτε να απολαύσετε έναν μαγικό συνδυασμό από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά που θα δώσουν στην όψη σας την πιο νεανική της μορφή. B12, B6, A και C είναι μερικές μόνο από τις βιταμίνες που θα εισχωρήσουν στο τσάι σας σαν τονωτική ένεση ομορφιάς, χαρίζοντάς στον οργανισμό έξτρα φροντίδα και λάμψη.

Για να φτιάξετε τη συνταγή στο σπίτι σας, θα χρειαστείτε μια μπανάνα, κατα προτίμηση με τη φλούδα και μια μικρή κατσαρόλα με νερό, λίγη κανέλα, που συμβάλλει επίσης στην καλή ποιότητα ύπνου. Τώρα, πλύνετε την μπανάνα καλά με νερό. Μετά απλά κόψτε τις δύο άκρες της μπανάνας

Βάλτε την μπανάνα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε κανέλα ή μέλι μέσα στο νερό. Μόλις φτιάξατε την πιο φανταστική συνταγή για ανανεωμένο δέρμα, όψη και διάθεση.