UPDATE #NOW

Έχεις iPhone; Όλες οι αλλαγές που έρχονται στο iOS 16 και θα σε ενθουσιάσουν


JTeam

15 Σεπτεμβρίου 2022

Έχεις iPhone; Όλες οι αλλαγές που έρχονται στο iOS 16 και θα σε ενθουσιάσουν
Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα την τελική έκδοση του iOS 16, η οποία βασίζεται σε πολλές από τις νέες δυνατότητες που εισήχθησαν στο iOS 15

Αν έχεις iPhone, σου έχουμε καλά νέα καθώς η Apple κυκλοφόρησε επίσημα την τελική έκδοση του iOS 16, η οποία βασίζεται σε πολλές από τις νέες δυνατότητες του iOS 15 οπότε είναι η κατάλληλη ώρα για ανανέωση.

Η τελευταία ενημέρωση του λογισμικού της Apple περιλαμβάνει πολλές αλλαγές που θα σε ενθουσιάσουν όπως επεξεργασία των μηνυμάτων, οικογενειακή κοινή χρήση και πολλά άλλα. Με το iOS 16, η Apple θέτει τέλος στην υποστήριξη λογισμικού για τις ακόλουθες συσκευές: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE 2016, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Είναι σημαντικό να ξέρεις πως αν έχεις iPhone 8 (2017) ή νεότερο (συμπεριλαμβανομένου του iPhone SE δεύτερης και τρίτης γενιάς), μπορείς να κατεβάσεις το iOS 16, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε δυνατότητα στην ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη στη συσκευή σου.

Το νέο λειτουργικό σύστημα ήρθε για να σου προσφέρει μερικές αξιόλογες δυνατότητες και εμείς σου συγκεντρώσαμε τις πιο δυνατές αλλαγές στην παρακάτω λίστα:

1. Κοινή χρήση για όλη την οικογένεια

Είναι μία από τις πιο απλές διαδικασίες και το μόνο που χρειάζεται είναι να φέρεις το iPhone σου κοντά στο iPad σου, επιλέγοντας τον λογαριασμό για παράδειγμα των παιδιών σου. Θα το ρυθμίσει αυτόματα με όλους τους γονικούς ελέγχους που όρισες προηγουμένως. Πολύ σημαντικό θα σου φανεί και το εργαλείο Family Checklist για προτάσεις όπως η ενεργοποίηση της κοινής χρήσης τοποθεσίας, η προσαρμογή ρυθμίσεων αλλά και πολλά άλλα.

2. Έλεγχος ασφαλείας

Αν θες να καταργήσεις εύκολα και γρήγορα κάθε πρόσβαση που μπορεί να έχεις παραχωρήσει, αυτό το εργαλείο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, καθώς παράλληλα περιλαμβάνει μια επαναφορά έκτακτης ανάγκης που θα σε αποσυνδέσει από το iCloud σε όλες τις άλλες συσκευές. Επίσης, θα επαναφέρει τα δικαιώματα απορρήτου ενώ σου δείχνει ποιος έχει πρόσβαση στις συσκευές όπως και στις εφαρμογές που έχεις κατεβάσει.

3. Λειτουργία Lockdown

Η λειτουργία Lockdown έρχεται να προστατεύσει το iPhone σου από «υψηλά εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις». Έτσι, με τη συγκεκριμένη δυνατότητα, οι λειτουργίες, οι εφαρμογές και οι σελίδες θα περιορίζονται για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί η παραβίαση δεδομένων και η πρόσβαση κακόβουλου λογισμικού.

4. To iphone τώρα γίνεται webcam

Και δεν χρειάζεται να συνδέσεις τίποτα με καλώδιο! Το Mac σου θα μπορεί να βρίσκει αυτόματα την κάμερα του iPhone και θα τη χρησιμοποιεί για τις βιντεοκλήσεις σου. Οποιοδήποτε MacBook μπορεί να τρέξει το MacOS Ventura θα υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα. Μάλιστα, θα μπορείς να αξιοποιείς λειτουργίες, όπως το Center Stage, με το οποίο η κάμερα θα σε ακολουθεί στο δωμάτιο.

5. Η φαρμακευτική σου αγωγή θα παρακολουθείται

Στα καλά νέα είναι επίσης πως η Apple ενημέρωσε την εφαρμογή «Health» με τη νέα καρτέλα «Φάρμακα» ώστε να διευκολύνει την παρακολούθηση της φαρμακευτικής αγωγής σου. Μπορείς να την αξιοποιήσεις, προσθέτοντας τα φάρμακα που πρέπει να πάρεις και να βάλεις υπενθυμίσεις ή μπορείς να τα πληκτρολογήσετε χειροκίνητα ή να σαρώσεις την ετικέτα του φαρμάκου με την κάμερα του τηλεφώνου σου.

6. Ενημερώσεις στο Live Text και το Visual Look Up

Με το Live Text, απλώς κάνεις παύση σε οποιοδήποτε βίντεο και πατάς στο κείμενο για να το αντιγράψεις. Επιπλέον, υπάρχουν μερικές νέες γρήγορες ενέργειες όταν επιλέγετε συγκεκριμένα είδη κειμένου, όπως η μετατροπή νομίσματος και η μετάφραση κειμένου.

Το Visual Look Up είναι μια διαφορετική λειτουργία που παρουσίασε η Apple πέρυσι, η οποία προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για φωτογραφίες όπως λεπτομέρειες σχετικά με ένα ορόσημο ή αποτελέσματα web.

7. Επεξεργασία μηνυμάτων

Για την ακρίβεια, μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα παράθυρο 15 λεπτών όπου μπορείς να τα επεξεργαστείς τα μηνύματά σου μέχρι και πέντε φορές. Μπορείς ακόμη και να κάνεις «αναίρεση αποστολής», αν και αυτή η δυνατότητα λήγει μετά από δύο λεπτά.

Πλέον υπάρχει και η δυνατότητα επισήμανσης οποιασδήποτε συνομιλίας ως μη αναγνωσμένης, ώστε να μπορείς να ελέγξεις τα μηνύματα αργότερα. Η Apple πρόσθεσε επίσης το SharePlay στην εφαρμογή Messages ενώ αν σου αρέσει καλύτερα να υπαγορεύεις τα μηνύματά σου αντί να τα πληκτρολογείς, τότε θα εκτιμήσεις και τις βελτιώσεις σε αυτό το κομμάτι. Τώρα το πληκτρολόγιο θα παραμένει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της υπαγόρευσης, ώστε να μπορείς εύκολα να μετακινηθείς μεταξύ φωνής και αφής.

TAGS