UPDATE #NOW

Instagram: Τελικά, μπορείς να δεις ποιος βλέπει το προφίλ σου;


JTeam

18 Σεπτεμβρίου 2022

Instagram: Τελικά, μπορείς να δεις ποιος βλέπει το προφίλ σου;
To Instagram διαθέτει πολλά cool χαρακτηριστικά αλλά τελικά μπορούμε να μάθουμε ποιος βλέπει το προφίλ μας;

Το Instagram δίνει πολλή έμπνευση με φίλτρα και hashtags, ωστόσο δεν μας επιτρέπει να δούμε ποιος βλέπει το προφίλ μας. Ή, μήπως μπορούμε; Σύμφωνα με τον Reggie Azevedo Filho, που εργάζεται για την πλατφόρμα Traject Social: «Όμοια με το Facebook, οι χρήστες στο Instagram δεν μπορούν να δουν ποιος βλέπει το προφίλ τους ανεξάρτητα από το εάν είναι προσωπικό ή επαγγελματικό».

Ωστόσο, ένας απλός και εύκολος τρόπος να δεις (ανεπίσημα) ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Instagram, είναι να παρακολουθήσεις ποιος βλέπει τα stories σου. Aν έχουμε ανοιχτό το IG προφίλ μας, για παράδειγμα, καθένας μπορεί να δει τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε, τα stories μας, να βγάλει συμπεράσματα για τη ζωή μας χωρίς καν να μας έχει γνωρίσει.

Αν ανεβάζεις περισσότερα stories παρά posts, είναι πιο πιθανό να ανακαλύψεις ποιος δεν χάνει στιγμή από ό,τι ανεβάζεις. Οι χρήστες που βλέπουν τις ιστορίες σου φαίνονται στο "viewers list" για τις επόμενες 24 ώρες μετά το story. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η λίστα εξαφανίζεται αλλά αν έχεις αποθηκεύσει το story που έκανες, μπορείς και πάλι να δεις τον αριθμό των ατόμων αλλά και ποια ήταν τα άτομα που παρακολούθησαν την ανάρτησή σου.

Επιπλέον, αν μας έρχεται συνέχεια η ειδοποίηση «Ο χρήστης με το όνομα @τάδε είναι στο Instagram», αναφέρεται στον ίδιο άνθρωπο και μας προτείνει να τον ακολουθήσουμε, μάλλον πρόκειται για κάποιον που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το προφίλ μας. Kάποιος βέβαια ενδέχεται να μας παρακολουθεί χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ. Αυτό θα το εντοπίσουμε εύκολα: Είναι συνήθως ιδιωτικό και έχει ελάχιστους ή καθόλου followers, καμία ανάρτηση και ύποπτο avatar.

Αν θέλουμε να προστατευτούμε, οι επιλογές είναι απλές. Είτε θα κάνουμε το προφίλ μας ιδιωτικό, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις, είτε θα κρύψουμε απλώς τις ιστορίες μας.