UPDATE #NOW

Η διάσημη συνταγή της Βασίλισσας Ελισάβετ για (αφράτες) τηγανίτες έγινε viral


JTeam

16 Σεπτεμβρίου 2022

Η διάσημη συνταγή της Βασίλισσας Ελισάβετ για (αφράτες) τηγανίτες έγινε viral
Town and Country Magazine
Μία συνταγή που θα αγαπήσουν εκείνοι που τους αρέσουν τα αμερικάνικα pancakes

Τα pancakes, δηλαδή η αμερικάνικη εκδοχή της τηγανίτας είναι το αγαπημένο πιάτο του brunch. Εμείς βέβαια που είμαστε από χωριό, ξέρουμε καλά πόσο πιο νόστιμες είναι οι μικρές και αφράτες τηγανίτες της γιαγιάς, που ταιριάζουν με όλα.

Μάλλον το ήξερε και η βασίλισσα Ελισάβετ, όταν έφτιαχνε (οι σεφ της, όχι εκείνη) τα drop scones, που μπορείς να τα μεταφράσεις και ως σκοτσέζικα pancakes. Μια συνταγή που κυκλοφορεί παντού στο Internet, και που η Ελισάβετ είχε δώσει το 1959, στον Πρόεδρο Eisenhower.

Jenny.Gr
Via reddit.com

Πριν δούμε πώς φτιάχνονται, θα ήθελα να πω ότι κάπως εμπιστεύομαι το γούστο της γιατί έτρωγε πάντα καλό πρωινό και βρετανικά αρτοποιήματα, ενώ δεν παρέλειπε να πίνει ένα, μπορεί και δύο gin την ημέρα. Η γυναίκα ήξερε να ζει.

Υλικά για τις τηγανίτες:

4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια γάλα
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
3 κουταλάκια του γλυκού κρέμα ταρτάρ ή αλλιώς κρεμόριο
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και το μισό γάλα μαζί, προσθέστε το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. Μετά τη σόδα, το κρεμόριο και το λιωμένο βούτυρο. Η ζύμη είναι έτοιμη και μπαίνει στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα κάθε πλευρά. Αυτές οι ποσότητες αρκούν για 16 άτομα, όπως λέει η επίσημη συνταγή.