UPDATE #NOW

Ο Trevor Rainbolt έχει απομνημονεύσει όλο το Google Maps και λέει πως όλοι μπορούμε να το κάνουμε


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Trevor Rainbolt έχει απομνημονεύσει όλο το Google Maps και λέει πως όλοι μπορούμε να το κάνουμε
To παιχνίδι που ενέπνευσε τον 23χρονο να ασχοληθεί με την παγκόσμια γεωγραφία

Πώς θα σου φαινόταν να έδειχνες σε κάποιον μια εικόνα από τους χάρτες της Google και να γνώριζε που ακριβώς βρίσκεται το συγκεκριμένο σημείο; Περισσότερο με ρομπότ θα έμοιαζε, παρά με άνθρωπο. Κι όμως, αυτό ακριβώς κάνει ο Trevor Rainbolt, ο οποίος εγκατέλειψε όλα και όλους για να αφοσιωθεί στο να μαθαίνει κάθε χιλιοστό γης που υπάρχει στους google maps.

O Trevor Rainbolt δεν έγινε τυχαία διάσημος. Είναι εκείνος που μπορεί να κοιτάξει οποιαδήποτε εικόνα στους χάρτες της Google και να εντοπίσει πού τραβήχτηκε, με εκπληκτική ταχύτητα και ακρίβεια. Μπορεί να το κάνει αρκεί να κοιτάξει την εικόνα για 0,1 δευτερόλεπτα, πέντε φορές απανωτά - ακόμα κι αν βλέπει εικόνες από δυο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει μια χώρα χρησιμοποιώντας μόνο το μισό μιας παραμορφωμένης εικόνας ή μια εικόνα σε κομμάτια. Μπορεί να δει μόνο τα δέντρα, το γρασίδι ή τον ουρανό, μερικές φορές μπορεί να αναγνωρίσει μια χώρα με δεμένα μάτια ή αν κάποιος του περιγράψει το χώμα.

@motherboardvice Trevor Rainbolt, aka @georainbolt the “GeoGuessr guy,” explains how he learned to locate any Google Maps image with astonishing speed and accuracy. #googlemaps #geoguessr #maps #vice #news #tech ♬ original sound - Motherboard

Και κάπου εδώ αναρωτιέσαι, μα πώς το κάνει αυτό; Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ο καθένας μπορεί να το κάνει.

Το GeoGuesser, είναι το παιχνίδι που σου δείχνει μια εικόνα από κάποιον δρόμο μιας πόλης και εσύ καλείσαι να μαντέψεις και να βρεις που ακριβώς εντοπίζεται το συγκεκριμένο σημείο. Το παιχνίδι αυτό, στο οποίο κοιτάζεις μια εικόνα από το Google Street View και μετά κλικάρεις το σημείο στον κόσμο που θεωρείς ότι λήφθηκε, μετράει σχεδόν δέκα χρόνια, αλλά έχει ανανεωθεί εν μέρει χάρη στον 23χρονο Rainbolt, που πλέον έχει 1,2 εκατομμύρια followers στο TikTok καθώς προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεπεράσει τον εαυτό του. Τα βίντεό του άρχισαν να παρωδούνται και πλέον τον αναγνωρίζουν στον δρόμο ως τον GeoGuesser.

«Θέλω μόνο να φύγω και να πάω σε αυτές τις χώρες»

Πριν από μερικούς μήνες, ο Trevor δεν θα έμπαινε καν στον κόπο να ασχοληθεί με τη γεωγραφία, ωστόσο χάρη στο παιχνίδι έχει εκτιμήσει τους πολιτισμούς και τη γεωγραφία. Εντυπωσιάζεται από εικόνες λόφων από ασβεστόλιθο και τη φυσική ομορφιά χωρών που δεν εκτιμώνται όσο θα έπρεπε. «Θέλω μόνο να φύγω και να πάω σε αυτές τις χώρες», λέει.

Πρόσφατα παραιτήθηκε από τη δουλειά του συνειδητοποιώντας ότι δεν ήθελε να αφιερώσει τον χρόνο του σε τίποτα άλλο εκτός από το να βελτιωθεί στο GeoGuessr. «Θέλω να βάλω τα δυνατά μου γιατί νομίζω ότι είναι κάτι ξεχωριστό και αυτή η κοινότητα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μοναδικό», λέει. Δεν ξέρει αν θα του τελειώσουν ποτέ οι τρόποι να΄ ξεπερνάει τα viral κόλπα του. Αλλά όπως σε κάθε παιχνίδι, η ικανότητα των παικτών να προσαρμόζονται και να καινοτομούν είναι καταπληκτική.