UPDATE #NOW

TÁR: Η Cate Blanchett δίνει την ερμηνεία της ζωής της σε ένα καθηλωτικό trailer


Κλέλια Φατούρου

29 Σεπτεμβρίου 2022

TÁR: Η Cate Blanchett δίνει την ερμηνεία της ζωής της σε ένα καθηλωτικό trailer
Η ταινία πάει για Όσκαρ και όλοι μιλούν για την ερμηνεία της Blanchett

Η Cate Blanchett επιστρέφει με μία ταινία που περιμέναμε καιρό και που όλοι λένε ότι είναι η πιο δυνατή στιγμή της καριέρας της. Στο TÁR, υποδύεται μία μαέστρο που ενορχηστρώνει την ίδια της την καταστροφή.

Η Lydia Tár ζει στο Βερολίνο με τη σύντροφό της, Sharon και την υιοθετημένη από τη Συρία κόρη τους. Η Lydia προετοιμάζεται για να ηχογραφήσει την 5η Συμφωνία του Gustav Mahler με τη γερμανική ορχήστρα, της οποίας είναι επικεφαλής τα τελευταία 10 χρόνια. Μπαίνει ταυτόχρονα σε μία περίοδο όπου εξετάζει το παρελθόν της και εκδίδει έναν τόμο συνεντεύξεων, με τίτλο "Tár on Tár.".

Η βοηθός της Francesca, στην οποία υποσχέθηκε κάποτε τα πάντα αλλά που τώρα, τώρα τη διώχνει, ενώ κατηγορίες εναντίον της, που σιγοβράζουν για χρόνια, βγαίνουν στην επιφάνεια. Η ιστορία της πιο διάσημης γυναίκας σε αυτό το επάγγελμα στην ιστορία και πώς οι διαπροσωπικές σχέσεις της με τους προστατευόμενους, τους fans και τον περίγυρό της οδήγησαν στην αναπόφευκτη καταστροφή.

Η Cate Blanchett κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ της Βενετίας και αυτό στρώνει τον δρόμο για τα Όσκαρ. Θα είναι αυτό το τρίτο της; «Είναι μάστερ. Όταν κάναμε την ταινία, η υπεράνθρωπη δεξιότητα της Cate ήταν εντυπωσιακή. Δεν περιγράφεται το προνόμιο του να συνεργάζεται με έναν καλλιτέχνη αυτού του βεληνεκούς», περιγράφει ο σκηνοθέτης Tood Field, ο οποίος επέστρεψε στην σκηνοθεσία, μετά από 16 χρόνια, και το έκανε για την Blanchett.

«Οι καλλιτέχνες είναι πολύπλοκοι άνθρωποι- ζουν σε γκρι ζώνες. Και νομίζω ότι είναι οι ερωτήσεις που κάνει η ταινία. Για το κυνήγι της σπουδαιότητας, τι καταδικάζουμε και ποιος υποστηρίζει όλα εκείνα που αποσταθεροποιούν τους υπόλοιπους ανθρώπους», ανέφερε η πρωταγωνίστρια στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου.