UPDATE #NOW

Aftersun: Η «καλύτερη ταινία της χρονιάς» έχει επιτέλους trailer και είναι σπαρακτικό


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2022

Aftersun: Η «καλύτερη ταινία της χρονιάς» έχει επιτέλους trailer και είναι σπαρακτικό
Η ταινία που περιμέναμε έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρα και, λίγο αργότερα, στις κινηματογραφικές αίθουσες

Μία coming of age ταινία έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας, αφού έγινε η αγαπημένη του Φεστιβάλ των Καννών για φέτος. Ο Paul Mescal έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του σε αυτό, αφού η σειρά Normal People τον καθιέρωσε και η Σκοτσέζα σκηνοθέτιδα Charlotte Wells έκανε το ντεμπούτο της, μέσα από μία αυτοβιογραφική ιστορία.

Ένας πολύ νέος διαζευγμένος μπαμπάς, ο Calum, πηγαίνει την 11χρονη κόρη του σε φθηνές διακοπές στην Τουρκία της δεκαετίας του '90. Ξενοδοχείο δύο αστέρων, πισίνα γεμάτη κόσμο, παιδιά που παίζουν ηλεκτρονικά τρώγοντας παγωτό. Εκείνοι όμως χαίρονται που περνούν χρόνο μαζί. Η μικρή Sophie, που την ενσαρκώνει η Frankie Corio, καταγράφει τις διακοπές τους μέσα από την κάμερά της.

Η ταινία δείχνει τη σχέση ενός νεαρού πατέρα με την κόρη του που θέλει απλώς να της δώσει μερικές στιγμές χαράς, σε αντίθεση με εκείνον, που καβαλά ένα τρομερό τραύμα. Ο Paul Mescal είχε αποδείξει το υποκριτικό του εύρος στη σειρά που βασίζεται στο βιβλίο της Sally Rooney, και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Aftersun.

Η Wells, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο, άνοιξε το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της πόλης της τον Αύγουστο. «Όταν ήμουν έφηβη, μάζευα χρήματα το καλοκαίρι για να τα ξοδέψω στο φεστιβάλ, για να περιμένω ώρες στην ουρά, για να δω το πρόγραμμα που μου έμαθε το παγκόσμιο ανεξάρτητο σινεμά. Σημαίνει πολλά για εμένα που το Aftersun θα ανοίξει το φεστιβάλ μας». Η ταινία έχει λάβει ήδη διθυραμβικές κριτικές από όλους τους κριτικούς, ενώ πολλοί από αυτούς την έχουν χαρακτηρίσει ως «την καλύτερη ταινία της χρονιάς».

Σειρά έχουν οι Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα, ενώ η πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται στις 21 Οκτωβρίου.