UPDATE #NOW

"Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες": Η Daisy Edgar-Jones μιλά για την επιτυχία της που προέκυψε από best sellers βιβλία


Κλέλια Φατούρου

8 Αυγούστου 2022

"Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες": Η Daisy Edgar-Jones μιλά για την επιτυχία της που προέκυψε από best sellers βιβλία
Instagram/Daisy Edgar-Jones
Η καριέρα της έχει βασιστεί σε βιβλία που έγιναν best sellers και αυτή είναι μόνο η αρχή

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο της Delia Owens, που ήταν ήδη παγκόσμιο best seller και η Reese Witherspoon είχε αγοράσει τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Σε λίγες εβδομάδες, θα είναι διαθέσιμη και στους ελληνικούς κινηματογράφους και η πρωταγωνίστρια Daisy Edgar-Jones μίλησε για το πώς βίωσε την επιτυχία που ήρθε, αν και ήταν σε καραντίνα, για τη σειρά Normal People που την ανέδειξε και για τη δύναμη των γυναικών.

«Αυτή η ιδέα της πρωταγωνίστριας που κάνει το μπαμ μου είναι δύσκολο να την κατανοήσω. Για εμένα, δεν άλλαξε τίποτα γιατί παρέμενα στην κρεβατοκάμαρά μου και επικοινωνούσα μέσω Zoom. Αλλά φέτος είχα τη δυνατότητα να βρεθώ ξανά με τους ανθρώπους με τους οποίους δημιούργησα αυτά τα projects.
Και ενώ στη σειρά Normal People (βασισμένη επίσης σε βιβλίο φαινόμενο της Sally Rooney), ήταν ένα κορίτσι που περνά στην ενηλικίωση και όλος της ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από έναν έρωτα, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερα εμπόδια.

Jenny.Gr

Ο ρόλος της, η Kya, ζει μόνη της στο στον βάλτο και πρέπει να κυνηγά την τροφή της, ενώ είναι αποκλεισμένη από το χωριό και τους κατοίκους του. Κατηγορείται για φόνο και είναι ήδη καταδικασμένη από τους ανθρώπους που την απορρίπτουν από τότε που γεννήθηκε. «Θέλαμε να τονίσουμε πώς είναι να σε παρεξηγούν και να φτιάχνουν μία εικόνα που δεν ταιριάζει στην πραγματικότητα. Και πώς είναι να συνεχίζεις, παρά τις αντιξοότητες».

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από την Olivia Newman, ενώ οι παραγωγοί της ήταν οι Reese Witherspoon και Lauren Neustadter. «Υπήρχαν δυνατές γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλάμε για υπέροχους καλλιτέχνες που είναι γυναίκες. Ελπίζω ότι σύντομα δεν θα χρειάζεται να αναφέρουμε το φύλο και ότι απλά θα προσλαμβάνεται ο ιδανικός για τη δουλειά».

Η καλύτερη συμβουλή που έχει πάρει είναι να παίρνει τα πράγματα στα σοβαρά αλλά να τα κουβαλά ανάλαφρα, πράγμα που εφαρμόζεται σε όλα στη ζωή. «Παίρνω τη δουλειά στα σοβαρά αλλά θέλω να βλέπω τη διαδικασία ως διασκέδαση και κάτι που με οδηγεί στην αλλαγή». Και αυτή είναι μόνο η αρχή για την Daisy Edgar-Jones.