UPDATE #NOW

Χρήστος Παπαδόπουλος: Αν σκέφτεσαι πώς να φτιάξεις πρωτοπορία, έχεις ήδη αποτύχει


JTeam

3 Οκτωβρίου 2022

Χρήστος Παπαδόπουλος: Αν σκέφτεσαι πώς να φτιάξεις πρωτοπορία, έχεις ήδη αποτύχει
Ο διακεκριμένος στην Ευρώπη χορογράφος πιστεύει πως το μόνο που έχει να κάνει ένας καλλιτέχνης είναι να γίνει βαθιά προσωπικός και ίσως τότε κυλήσει προς την πρωτοπορία «γιατί ο καθένας μας είναι μοναδικός»

*** Η επανάληψη της τελευταίας, καθηλωτικής, χορογραφίας του Χρήστου Παπαδόπουλου «Larcen C» στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση – μετά την περσινή πρώτη παρουσίαση της – μας βάζει σε ένα… χορό αναμνήσεων: Κατά την επίσκεψη μας στο παρισινό Teatre de la Ville τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε και την είδαμε για πρώτη φορά. Εκεί, σε ένα γραφικό cafe της γαλλικής πρωτεύουσας, συναντήσαμε το επόμενο πρωϊνό της παράστασης, τον διακεκριμένο Έλληνα χορογράφο όπου εξέθεσε όλες τις πτυχές του κόσμου στον οποίο δημιουργεί, προσκεκλημένος σε μεγάλα θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης.

Δεν ήταν μόνο το βαρύ κρύο στις αρχές του Δεκεμβρίου που σε έσπρωχνε να μπεις στο Teatre de la Ville, στην κορυφή της Μονμάρτης στο Παρίσι. Αλλά ήταν και η κρυφή περηφάνια (και η αγωνία και η ανυπομονησία) να δεις μια ελληνική παράσταση χορού, μπροστά σ’ ένα ξένο και πολύ ασκημένο, στα παραστατικά θεάματα, κοινό. Κάτι παραπάνω από μια ώρα, όλα αυτά τα συναισθήματα είχαν τακτοποιηθεί. Για την ακρίβεια, είχαν δικαιωθεί.

Το «Larcen C» του Χρήστου Παπαδόπουλου είχε, μόλις, μια ακόμα πολύ επιτυχημένη παρουσίαση στο Παρίσι, εξηγώντας τον ενθουσιασμό με τον οποίο μιλούσαν γι’ αυτόν τα leaflet του de la Ville. Σε παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση – και πάντα στο πλαίσιο του πληθωρικού προγράμματος εξωστρέφειας που τρέχει με συνέπεια και σπουδαία αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια – ο Παπαδόπουλος έκανε ένα ακόμα ‘hop’ στον κύκλο μιας ευρωπαϊκής καταξίωσης που ολοένα αναπτύσσεται. Και που αυτές τις μέρες ετοιμάζεται για την αθηναϊκή του πρεμιέρα στη Στέγη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr