UPDATE #NOW

Arc for dance festival, ένα εορταστικό και πολυφωνικό φεστιβάλ


JTeam

6 Οκτωβρίου 2022

Arc for dance festival, ένα εορταστικό και πολυφωνικό φεστιβάλ
Όλα όσα ξεχωρίσαμε από το 15ο Arc for dance festival που πραγματοποιήθηκε από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου σε διάφορους χώρους της Αθήνας και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ζωής στην Αθήνα, σε αντίθεση με τις περισσότερες ελληνικές πόλεις, αποτελεί η πλούσια καλλιτεχνική της σκηνή. Κινηματογραφικά έργα, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, έργα χορού, performances και ετερογενείς θεατρικές παραστάσεις εναλλάσσονται σε σκηνές και αίθουσες τέχνης διαθέσιμες και προσβάσιμες σε εκείνες και εκείνους που ενημερώνονται για την τέχνη και την παρακολουθούν.

Στην πολυφωνία αυτή και την πληθυντικότητα έχουν συμβάλλει σημαντικά, πέρα από τους δημόσιους θεσμούς και τα κρατικά φεστιβάλ, καθώς και, πιο πρόσφατα, τα μεγάλα ιδιωτικά ιδρύματα, μικρότερα αλλά σημαντικά φεστιβάλ.

Στο πεδίο του χορού, το Arc for dance festival, ένας από τους εταίρους του ευρωπαϊκού δικτύου Aerowaves αποτελεί μία τέτοια περίπτωση. Το 15ο φέτος, συνέβη, μετά από δύο χρόνια ψηφιακής παρουσίασης ξανά ζωντανά με παραστάσεις, σεμινάρια και προβολές, μοιρασμένες σε τέσσερεις θεματικές ενότητες και παρουσιάστηκαν δωρεάν σε διαφορετικούς χώρους της Αθήνας και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr