UPDATE #NOW

Η Anna Delvey αποφυλακίστηκε, δεν έχει social media, φορά βραχιόλι παρακολούθησης και θέλει να ξεκινήσει podcast


Κλέλια Φατούρου

18 Οκτωβρίου 2022

Η Anna Delvey αποφυλακίστηκε, δεν έχει social media, φορά βραχιόλι παρακολούθησης και θέλει να ξεκινήσει podcast
New York Times
Η νέα ζωή της γυναίκας που έγινε σειρά στο Netflix

Η ιστορία της 31χρονης Anna Delvey έγινε σειρά στο Netflix (Inventing Anna), με υποψηφιότητες για βραβεία Emmy και ένα ενδιαφέρον για το πώς κατέληξε η υπόθεσή της. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Anne, που στην πραγματικότητα λέγεται Sorokin, έζησε αρκετά χρόνια, μετά το 2010, ως μία socialite της Νέας Υόρκης, με έναν ανύπαρκτο λογαριασμό στην τράπεζα. Κατάφερε να πείσει μέλη της ελίτ του Μανχάταν να επενδύσουν στο art club με το όνομά της, με τα λεφτά των οποίων πλήρωνε το πολύ ακριβό lifestyle της.

Το 2019, καταδικάστηκε για μία σειρά οικονομικών εγκλημάτων, όπως η κλοπή από ένα ιδιωτικό τζετ, με την ποινή της να ολοκληρώνεται το 2021. Λίγο μετά, φυλακίστηκε ξανά για 18 μήνες, αυτή τη φορά επειδή είχε λήξει η άδεια παραμονής της, εφόσον γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση και ήταν κάτοικος Γερμανίας. Πριν λίγες μέρες, αποφυλακίστηκε υπό όρους. Να μην βγαίνει από το σπίτι της, εκτός αν επισκέπτεται τον υπεύθυνο αποφυλάκισης, να φορά συνέχεια βραχιολάκι παρακολούθησης στον αστράγαλο και να μείνει εκτός social media, αν και ήταν τρομερά ενεργή όταν ήταν στη φυλακή.

Ο δικηγόρος της της βρήκε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα στο East Village του Manhattan, το οποίο πλήρωσε, όπως και την αποφυλάκισή της, με το ποσό που πήρε από το Netflix, για τα δικαιώματα χρήσης του ονόματός της. Μίλησε στους New York Times, λέγοντας πόσο χαρούμενη είναι που επιτέλους μπορεί να κάνει μία νέα αρχή και να βάλει σε πρόγραμμα τα σχέδιά της. Δηλώνει μετανιωμένη, αν και ο δικαστής δεν πείστηκε ιδιαίτερα, και ότι έμαθε αναπόφευκτα από τα λάθη του παρελθόντος.

Παρόλα αυτά, είναι μάλλον δύσκολο να αφήσει τη ζωή που είχε γίνει πια συνήθεια και μετακινείται μόνο με Uber, αρνούμενη να πάρει το μετρό για να πάει στο Brooklyn και τον υπεύθυνο επιτήρησής της. «Η Νέα Υόρκη είναι πανάκριβη. Πληρώνω 160 δολάρια Uber για να πάω και να γυρίσω». Αν και μπορεί να ζήσει ελεύθερη οπουδήποτε στην Ευρώπη, προτιμά τη Νέα Υόρκη και το βραχιόλι αστραγάλου.

Προτιμά να μείνει στην πόλη όπου συνελήφθη και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Όπως το να ξεκινήσει podcast με διαφορετικούς καλεσμένους, να πουλήσει δικά της έργα τέχνης (υπάρχει ήδη μεγάλη λίστα αναμονής), με τιμή εκκίνησης τα 250 δολάρια και να γράψει βιβλίο. «Είδατε που δεν είναι παράνομες όλες οι ιδέες μου;».