UPDATE #NOW

Nέο mural της Αngelina Jolie με σημάδια μαστεκτομής στους δρόμους του Μιλάνο


Τόνια Τζάφερη

20 Οκτωβρίου 2022

Nέο mural της Αngelina Jolie με σημάδια μαστεκτομής στους δρόμους του Μιλάνο
@alexsandropalombo
O Ιταλός street artist AleXsandro Palombo, δημιούργησε το viral mural με την Angelina Jolie για την παγκόσμια ημέρα καρκίνου του μαστού

Η μητέρα της Angelina Jolie έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, νικημένη από τον καρκίνο του μαστού. Η ίδια η ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά τόσο για την ασθένεια της μητέρας της, αλλά και για την απόφασή της να προχωρήσει σε μαστεκτομή, η οποία για πολλές γυναίκες είναι σωτήρια για τη ζωή τους.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρκίνου του μαστού, αλλά και τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος είναι εξ' ολοκλήρου αφιερωμένος στην πρόληψη, ο καλλιτέχνης AleXsandro Palombo δημιουργεί το πιο viral mural, με την Angelina Jolie και περνάει το δικό του μήνυμα. Μέσα από το πορτρέτο της ηθοποιού, ο Palombo ύμνησε τη γυναικεία δύναμη και παρακινεί όλες τις γυναίκες να κάνουν το ετήσιο check up τους.

Jenny.Gr

Η εικόνα της Jolie, με σημάδια μαστεκτομής προκαλεί δέος και κοσμεί μία από τις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, την Piazza San Babila. Ο τίτλος του έργου έχει ως «Love Yourself», ενώ ο καλλιτέχνης μέσα από αυτό, θέλησε να απομυθοποιήσει τις ουλές της μαστεκτομής.

Το 2013 η Jolie είχε αποκαλύψει ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει ενδεχόμενη εμφάνιση καρκίνου. Σε άρθρο της με τίτλο «Η ιατρική επιλογή μου» στους New York Times, η Αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σε αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς. Όπως αναφέρει, πριν από την επέμβαση, είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και 50% καρκίνο των ωοθηκών, εξαιτίας της παρουσίας αυτού του γονιδίου (BRCA1).