UPDATE #NOW

Δήμος Αθηναίων: 42 καλλιτέχνες οραματίζονται τις «Πόλεις του Αύριο» σε μια υπαίθρια έκθεση στη Βασιλίσσης Όλγας


3 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Αθηναίων: 42 καλλιτέχνες οραματίζονται τις «Πόλεις του Αύριο» σε μια υπαίθρια έκθεση στη Βασιλίσσης Όλγας
Μια υπαίθρια ομαδική έκθεση, στη Βασιλίσσης Όλγας, φιλοξενεί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων, 42 έργα Ελλήνων και ξένων σύγχρονων καλλιτεχνών, που οραματίζονται τις «Πόλεις του Αύριο»

Συνολικά 42 έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών από όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης (εικαστικοί, αρχιτέκτονες, γραφίστες, φωτογράφοι κ.ά.) που φαντάζονται τις πόλεις του μέλλοντος, εκτίθενται αυτές τις μέρες στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στην «καρδιά» της Αθήνας. Πρόκειται για την υπαίθρια Έκθεση με τίτλο «Πόλεις του Αύριο» – “Cities of Tomorrow”, που προέκυψε από την ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων. Η επιλογή των προτάσεων έγινε από επιτροπή που συστήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν ακόμη και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις πόλεις, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην κοινωνική συνοχή. Ορισμένα έργα «απαντούν» στις ανάγκες βιωσιμότητας και προσβασιμότητας, ενώ κάποια άλλα προσβλέπουν στην πόλη ως το κατεξοχήν πεδίο για τα κοινά, εκεί όπου αναδεικνύεται η ελευθερία της έκφρασης και η αλληλεγγύη. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.