UPDATE #NOW

Οι μαθητές στο Λονδίνο θα κάνουν σεμινάρια για να μπορούν να αναγνωρίσουν σεξιστικές συμπεριφορές


JTeam

8 Νοεμβρίου 2022

Οι μαθητές στο Λονδίνο θα κάνουν σεμινάρια για να μπορούν να αναγνωρίσουν σεξιστικές συμπεριφορές
pexels
«Πρέπει να ρίξουμε το βάρος της ευθύνης στους άνδρες και τα αγόρια, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνονται, συμπεριφέρονται και μιλούν σε γυναίκες»

Στα σχολεία του Λονδίνου εισάγεται ένα πολύ χρήσιμο μάθημα, στο οποίο οι μαθητές θα παρακολουθούν σεμινάρια που θα τους βοηθήσει να μπορούν να αναγνωρίσουν τη σεξιστική και τη μισογυνιστική συμπεριφορά.

Αφορμή είναι τα έντονα περιστατικά βίας κατά των κοριτσιών και των γυναικών, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για εκπαίδευση και πρόληψη. Τα σεμινάρια θα γίνουν σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο, με στόχο να μπορούν οι μαθητές τόσο να αναγνωρίσουν όσο και να καταγγείλουν συμπεριφορές που ξεκινούν από τον μισογυνισμό και τον σεξισμό.

Τα σεμινάρια θα γίνονται από καθηγητές, με την υποστήριξη της οργάνωσης Tender, η οποία στοχεύει να βάλει τέλος στην κακοποίηση μέσω της εκπαίδευσης για τις υγιείς σχέσεις. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, έχει διαθέσει ένα εκατομμύριο λίρες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ όπως λέει: «Πρέπει να ρίξουμε το βάρος της ευθύνης στους άνδρες και τα αγόρια, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνονται, συμπεριφέρονται και μιλούν σε γυναίκες αν θέλουμε πραγματικά να διορθώσουμε το πρόβλημα της βίας εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών και να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο δίκαιο Λονδίνο για όλους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στο Λονδίνο και σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουμε μια επιδημία βίας ενάντια στις γυναίκες και τα κορίτσια. Πέρα από το να ληφθεί δράση εναντίον των δραστών, είμαι αποφασισμένος να κάνουμε περισσότερα για να αποτραπεί και να τερματιστεί η βία και ο μισογυνισμός που αντιμετωπίζουν υπερβολικά πολλές γυναίκες, σε καθημερινή βάση».

Τα εν λόγω σεμινάρια έχουν στόχο να διδάξουν κυρίως την επόμενη γενιά των ανδρών ώστε να μεωθούν επιτέλους τα περιστατικά της κακοποίησης που έχεις τις ρίζες της σε σεξιστικές συμπεριφορές.