UPDATE #NOW

Το βίντεο του Zuckerberg για τις 11.000 απολύσεις εργαζομένων - «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη»


JTeam

11 Νοεμβρίου 2022

Το βίντεο του Zuckerberg για τις 11.000 απολύσεις εργαζομένων - «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη»
@markzuckerberg
Απολύεται το 13% των εργαζομένων από την meta και ο Zuckerberg ομολογεί πως ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις του, τα τελευταία 18 χρόνια

Τα δημοσιεύματα για απόλυση 11 χιλιάδων εργαζομένων από τον τεχνολογικό κολοσσό της meta, γίνονται δυστυχώς πραγματικότητα. Μέσα από ένα βίντεο ο ίδιος ο Zuckerberg θέλησε να απευθυνθεί στους εργαζόμενους και να μιλήσει γι’ αυτήν την απόφαση του.

«Ξέρω ότι πρέπει να υπάρχει ένα εύρος διαφορετικών συναισθημάτων. Θέλω να πω εκ των προτέρων ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για αυτή την απόφαση. Είμαι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, αλλά και υπεύθυνος για την υγεία και την κατεύθυνση της εταιρείας μας. Αυτό συμπεριλαμβάνει αποφάσεις όπως αυτή», ακούγεται να λέει.

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ήταν μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω στα 18 χρόνια που διοικώ την εταιρεία. Είναι πιο δύσκολο γιατί έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές σας, αλλά και γιατί χάνουμε ανθρώπους που έχουν δώσει την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτό το μέρος. Καθένας από εσάς είναι ταλαντούχος, παθιασμένος και ο καθένας από εσάς έχει έναν ρόλο στο να κάνει τη Meta αυτό που είναι».

«Ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία εργαζόσασταν, ο καθένας από εσάς έπαιξε ρόλο στη δημιουργία των προϊόντων που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι για να επικοινωνούν καθημερινά», κατέληξε.

Η επικεφαλής των ανθρώπινων πόρων της Meta, Lori Goler, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους θα λάβουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες μισθού ως αποζημίωση. Ενώ να σημειωθεί, πως λίγους μήνες πριν, η Meta απασχολούσε περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.