UPDATE #NOW

O Brednan Fraser δεν θα πάει Χρυσές Σφαίρες ακόμη κι αν είναι υποψήφιος: «Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή»


JTeam

17 Νοεμβρίου 2022

O Brednan Fraser δεν θα πάει Χρυσές Σφαίρες ακόμη κι αν είναι υποψήφιος: «Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή»
John Phillips / Getty Images
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «The Whale» επικαλέστηκε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρόεδρο της HFPA, Philip Berk

Ήταν το 2018 όταν ο 49χρονος τότε ηθοποιός Brendan Fraser, είχε καταγγείλει τον πρόεδρο της HFPA, Philip Berk για σεξουαλική κακοποίηση. H HFPA (Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ) είναι ο διοργανωτής της μεγάλης τελετής των βραβείων Golden Globes και ο Berk διετέλεσε πρόεδρός της μέχρι και τον Απρίλιο του 2021, όταν και απολύθηκε.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «The Whale» η οποία έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία, δήλωσε πως δεν θα παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες ακόμη και αν είναι υποψήφιος για τον ρόλο του. Ο Fraser είχε δηλώσει το 2018 πως ο Berk τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2003 σε δείπνο τους σε ξενοδοχείο. Ο 89χρονος Berk από την μεριά του, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αρνείται τους ισχυρισμούς.

Ο ηθοποιός ομολόγησε επίσης, ότι έπαθε κατάθλιψη μετά την κακοποίησή του και έχασε πλήρως τον σεβασμό του για τον εν λόγω οργανισμό.

«Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλέσετε πολλά πράγματα, αλλά όχι υποκριτή», πρόσθεσε ο Fraser σε πρόσφατη συνέντευξή του, στο GQ.

Ο Fraser είχε περιγράψει λεπτομερώς τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη η οποία, όπως είχε τότε πει, συνέβη σε ένα γεύμα στο ξενοδοχείο Beverly Hills. Τότε ήταν «ακόμα φοβισμένος» για τις επιπτώσεις που θα είχε η αποκάλυψη. Όταν όμως βρήκε το θάρρος να μιλήσει, η HFPA πρότεινε στον Fraser να υπογράψει την εξής κοινή δήλωση: «Αν και διαπιστώθηκε ότι ο κ. Berk άγγιξε ανάρμοστα τον κ. Fraser, σύμφωνα με τα στοιχεία επρόκειτο για αστείο και όχι σεξουαλική προσέγγιση».

Ο Fraser αρνήθηκε να υπογράψει, ενώ ο Philip Berk παρέμεινε μέλος με δικαίωμα ψήφου της HFPA μέχρι να απολυθεί από τον οργανισμό τον Απρίλιο του 2021, μετά την κυκλοφορία ενός άρθρου όπου αποκαλούσε το Black Lives Matter «ρατσιστικό κίνημα μίσους». Ίσως αν οι Χρυσές Σφαίρες είχαν πιστέψει τον Fraser από την αρχή, να είχαν γλιτώσει και αυτόν τον διασυρμό.