UPDATE #NOW

Κιβωτός του Κόσμου: Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης ανακοίνωσε η κυβέρνηση


JTeam

21 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά την μετά τη σωρεία καταγγελιών για την Κιβωτό του κόσμου και η απόφαση που ανακοινώθηκε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε πριν από λίγο, ότι ολόκληρη η διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» θα αντικατασταθεί άμεσα, μετά τις καταγγελίες παιδιών που έχουν γίνει για τις συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών στις δομές της.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ συμμετείχαν και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Ο κ. Οικόνομου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε τη σημασία της ασφάλειας των ανηλίκων.

«Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό. Να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής, όποια εξέλιξη κι εάν έχει η υπόθεση» είπε.

Απαιτείται η «πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών» συμπλήρωσε και ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρχει «ούτε αδιαφορία, ούτε κωλυσιεργία, αλλά ούτε και βιαστικές κινήσεις».

Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και «εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις» θα κινηθεί η πρέπουσα διαδικασία.

«Ο νόμος ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις» τόνισε και επανέλαβε πως η «υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων Αρχών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την Κιβωτό του Κόσμου