UPDATE #NOW

Στενή φίλη της Ελισάβετ υποστηρίζει ότι το "The Crown" δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας


Κλέλια Φατούρου

28 Νοεμβρίου 2022

Στενή φίλη της Ελισάβετ υποστηρίζει ότι το "The Crown" δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας
Εμείς τώρα ποιον να πιστέψουμε;

Η επί δεκαετίες φίλη της Βασίλισσας Ελισάβετ και επί 30 χρόνια βοηθός της αδερφής της, Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC για την αμφιλεγόμενη σειρά και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη.

Η 90χρονη Lady Anne Glenconner, που μεταξύ άλλων, ήταν και maid of honor στη στέψη της Ελισάβετ, το 1953, μάς ενημέρωσε ότι το "The Crown" ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. «Είναι τόσο άδικο για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι, ειδικά στην Αμερική, πιστεύουν ότι είναι όλα αλήθεια. Με εκνευρίζει. Δεν βλέπω τη σειρά γιατί μου προκαλεί θυμό».

Η Glenconner αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη ιστορία, που αφορούσε τον τραγικό θάνατο της αδερφής του Philip, και της οικογένειάς της, σε αεροπορικό δυστύχημα, το 1937. Είδαμε τη σκηνή στον δεύτερο κύκλο, όπου ο Philip, Duke of Edinburgh, παρακαλά την αδερφή του να πάρει τη συγκεκριμένη πτήση, κάτι που σύμφωνα με την Glenconner, δεν συνέβη ποτέ. Και συνεχίζει να απαριθμεί τις ανακρίβειες, όπως τότε που η Μαργαρίτα σκάρωσε αγενή στιχάκια με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Lyndon Johnson.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντησή της με την Helena Bonham Carter, η οποία της ζήτησε συμβουλές, όταν κλήθηκε να την υποδυθεί στον 3ο και 4ο κύκλο. «Ήρθε για περίπου δύο ώρες. Της είπα πώς κάπνιζε και πώς περπατούσε η Margaret. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι όταν η Carter τη ρώτησε μετά πώς της φάνηκαν τα επεισόδια και η Glenconner δήλωσε απογοητευμένη, η ηθοποιός της απάντησε: «Το ξέρω, αλλά είμαι ηθοποιός και πρέπει να κάνω αυτό που έχει γραφτεί για εμένα». Άρα, ούτε εκείνη συμφωνούσε.

Μετά τις ποικίλες αντιδράσεις για το "The Crown", η σειρά έβαλε τη σήμανση ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο 5ος κύκλος πάντως, που κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου, ήταν αρκετά απογοητευτικός, κάπως βαρετός και σύμφωνα με τους υπερασπιστές της βασιλικής οικογενείας, ανακριβής.