UPDATE #NOW

Ο Dominic West και η Olivia Williams του The Crown συζητούν για τον Charles και την Camilla: «Επιτέλους ζουν το happy ending τους»


Κλέλια Φατούρου

18 Νοεμβρίου 2022

Ο Dominic West και η Olivia Williams του The Crown συζητούν για τον Charles και την Camilla: «Επιτέλους ζουν το happy ending τους»
Οι δύο πρωταγωνιστές μιλούν για τους ρόλους τους στο "The Crown" αλλά και για το πώς νιώθουν για τα αληθινά πρόσωπα

Ο 5ος κύκλος του "The Crown" έκανε πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου και οι κριτικές διίστανται. Σε κάθε νέο κύκλο, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το κατά πόσο ιστορικά ακριβής είναι, αν και ο δημιουργός Peter Morgan, έχει πει ότι υπάρχουν και στοιχεία που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Μεταφερόμαστε στην αρχή της δεκαετίας του '90, ίσως στην πιο δύσκολη εποχή για τη βασιλική οικογένεια, με πολιτικούς τριγμούς, άσκοπα έξοδα του Παλατιού, για τα οποία κατηγορήθηκε από τον βρετανικό λαό και και, φυσικά, τα διαζύγια, που πήρανε σχεδόν όλα τα παιδιά της Ελισάβετ.

Η Diana παραμένει το πρόσωπο που δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα και ο 5ος κύκλος επικεντρώνεται περισσότερο στη σχέση της με τον Κάρολο, στο πολύκροτο διαζύγιο και στις δικές της γνωστές ερωτικές σχέσεις. Ο νέος Κάρολος, δηλαδή ο Dominic West, και η Camilla, δηλαδή η Olivia Williams αντάλλαξαν σκέψεις στο Interview Magazine, για το πώς νιώθουν για τους ρόλους τους, πώς σχετίζονται και πώς ήταν τα 90s για τους ίδιους.

Η ερωτική τους σχέση μετρούσε ήδη αρκετά χρόνια πριν ο Κάρολος παντρευτεί την Diana, διατηρούσαν ένα κρυφό ειδύλλιο ως παντρεμένοι και μετά το διαζύγιο του Καρόλου, η συνέχεια είναι γνωστή. «Νιώθω ότι υποδυόμαστε αυτούς τους δύο σε μία φάση όπου βρίσκονταν στο ναδίρ αλλά πριν μόλις 2 μήνες τους είδαμε να ανεβαίνουν στον θρόνο και να αποκτούν το happy ending τους. Τα κατάφεραν και εκείνος έφτασε στον προορισμό του, μαζί με τη γυναίκα που πάντα αγαπούσε», λέει ο Dominic West.

Ο ηθοποιός αναφέρεται στο timing του 5ου κύκλου, ο οποίος προβάλλεται 2 μήνες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ. Ωστόσο, πιστεύει ότι ποτέ δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο. Κάποιοι διαφωνούν με τη σειρά, επειδή υπάρχουν δύσκολα θέματα που ενδεχομένως δεν θα ήθελαν να δουν στην οθόνη τους. «Για εμένα, είναι μία ανάλυση ή ανακεφαλαίωση του τι έχει περάσει ο Βασιλιάς. Όλοι θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι. Και με αυτόν τον τρόπο, μία δραματική σειρά μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη».

Η Olivia Williams πέρασε από οντισιόν μαζί με άλλες δύο κυρίες και έπρεπε να πει τον μονόλογο που είπε και η Emerald Fennell στον προηγούμενο κύκλο. Μελέτησε λοιπόν εκείνη και πώς το έκανε. Και τα πήγε περίφημα. Για τον ρόλο όμως, έψαξε πολύ την ίδια την Camilla, πώς κλείνει το μάτι πονηρά σε μερικούς φωτογράφους και διάβασε το βιβλίο του Gyles Brandreth, "Charles & Camilla: Portrait of a Love Affair" για τη σχέση των δύο. Βρίσκει επίσης ότι έχει κάποια κοινά με την Camilla, όπως το ότι μισούν το να έχουν πάνω τους την προσοχή και δεν νιώθουν άνετα με τα τακούνια. «Μου αρέσει που πριν γίνει Δούκισσα της Κορνουάλης, φορούσε τζιν και γαλότσες».

Από την άλλη, ο West δεν αποκαλύπτει το πόσο μελέτησε τον Κάρολο, αν και στη σειρά τον βλέπουμε να κάνει τις ίδιες κινήσεις με το στόμα και να έχει ανατριχιαστικά ίδια φωνή με τον Βασιλιά. Αποκαλύπτει όμως ότι έχει βρεθεί στον Νότιο Πόλο, παρέα με τον Harry και μερικούς τραυματισμένους στρατιώτες.
Σε τι φάση βρίσκονταν στη δική τους ζωή στα 90s; Η Williams είχε μόλις τελειώσει τη Δραματική Σχολή και το 1997 έπαιξε στην πρώτη μεγάλη της ταινία, το "The Postman", η οποία ψηφίστηκε ως δεύτερη χειρότερη ταινία της χρονιάς, μετά το Flubber. Ο West τελείωσε τη σχολή το 1997, αφού πρώτα σπούδασε στο πανεπιστήμιο και κάπου εκεί ξεκινούσε η καριέρα του. Παραδέχεται όμως ότι για εκείνον, τα 90s σημαίνουν μόνο ένα πράγμα. Ο Johnny Lee Miller στο Trainspotting.

Η συνέντευξη κλείνει με την Olivia Williams, η οποία μάς ενημερώνει ότι είχε νευροενδοκρινείς όγκους, μία μορφή καρκίνου από την οποία πέθαναν ο Steve Jobs και η Aretha Franklin, επειδή δεν υπάρχει αρκετή ενημέρωση. «Αν οι άνθρωποι μάθουν τα συμπτώματα και συγκεντρωθούν χρήματα για περισσότερη έρευνα, θα πεθάνουν λιγότεροι από άγνοια. Εγώ είχα έναν όγκο, που επηρέασε το μισό μου πάγκρεας, σημεία της σπλήνας, του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Άρα έχω μείον μερικά όργανα, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε αν ήμουν πιο ενήμερη».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Interview Magazine