UPDATE #NOW

Πώς μια σελίδα αφιερωμένη στην Πριγκίπισσα Diana έγινε σύμβολο των τρολ


JTeam

14 Ιουλίου 2022

Diana Spencer
Instagram
Το Facebook group «Πριγκίπισσα Diana - Κρατάμε τη μνήμη της ζωντανή (ΤΑ ΤΡΟΛ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ)» έχει γεμίσει τρολ

Ένα γκρουπ θαυμαστών της Diana Spencer στο Facebook με 61.000 μέλη βρίσκεται σε κρίση. Όλα ξεκίνησαν με μερικές ακίνδυνες δημοσιεύσεις με ορθογραφικά λάθη: «angle» αντί για «angel» και «ar di» αντί για «our Di» (δηλαδή «η Diana μας»). Η Camilla Bowles ξεκίνησε να αποκαλείται «Cowmilla». Μετά κάποιοι χρήστες άρχισαν να αναρωτιούνται τι θα έτρωγε η ar di στα Taco Bell, να δηλώνουν ότι θα ψώνιζε από τα SHEIN και να την παρομοιάζουν με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ALDI. Ακόμα και τότε όμως, δεν ήταν πάντα ξεκάθαρο ποιοι ήταν οι boomers και ποιοι έκαναν τους boomers για σάτιρα. Πλέον το γκρουπ έχει γεμίσει με ποστ χρηστών που ανακοινώνουν πότε θα αυνανιστούν και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα τρολ έχουν κερδίσει.

Screenshot από το facebook
Facebook

«Σας παρακαλώ, για το όνομα του θεού, μην ανακοινώνετε σε αυτή τη σελίδα πότε θα αυνανιστείτε» αναγκάστηκε μία χρήστης να γράψει. «Κανένας δεν θα εντυπωσιαστεί και κανένας δεν θα σας κάνει κόλλα πέντε (όλοι ξέρουμε που ήταν το χέρι σας)». Η συγκεκριμένη φαν της Lady Di δεν είναι moderator αλλά πήρε την κατάσταση στα χέρια της όταν κατάλαβε ότι κανένας από τους moderators δεν ασχολείται πλέον με το γκρουπ. Δεν δίστασε μάλιστα να απειλήσει τα τρολ με «προειδοποιήσεις». Το ποστ ακολούθησαν κι άλλα, σχεδόν πανομοιότυπα, που όμως έκλειναν με ακόμα περισσότερες νέες ανακοινώσεις.

Η κοινότητα ar di είναι ένα τυπικό δείγμα του χιούμορ της Gen Z: υπερβολικές δηλώσεις για καθημερινά θέματα σε στυλ που μιμείται τους boomers. Κοινωνιολογικά, η ar di φαίνεται ναι εκφράζει τη δυσαρέσκεια της νέας γενιάς για τη μοναρχία· η Diana ήταν η ιδανική νεαρή Βρετανίδα και η πριγκίπισσα του λαού και αυτό την έκανε ταυτόχρονα τη μελλοντική βασίλισσα αλλά και ένα άτομο που υπονόμευε το θεσμό εκ των έσω. Παράλληλα, το συγκεκριμένο γκρουπ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι boomers χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Τα τρολ δεν έχουν στόχο να προσβάλλουν τόσο τη μνήμη της Lady Di, όσο τον τρόπο με τον οποίο μιλούν και σκέφτονται για τη βασιλική οικογένεια οι γονείς και οι παππούδες τους. Για όσους πάντως θέλουν όντως να τιμήσουν τη μνήμη «της Diana μας» με πολύ πιο εύκολους τρόπους, πλέον υπάρχει και musical αφιερωμένο στη ζωή της.