UPDATE #NOW

Η Δούκισσα της Κορνουάλης, Camilla, κάνει ντεμπούτο στη Vogue: «Σταματάς να ακούς τις κριτικές και ζεις τη ζωή σου»


Κλέλια Φατούρου

22 Ιουνίου 2022

Η Δούκισσα της Κορνουάλης, Camilla, κάνει ντεμπούτο στη Vogue: «Σταματάς να ακούς τις κριτικές και ζεις τη ζωή σου»
Vogue UK/Jamie Hawkesworth
Η Camilla φωτογραφίζεται πρώτη φορά για τη βρετανική Vogue και μιλά για την προσωπική αλλά και τη δημόσια ζωή της

Τον Ιούλιο θα συμπληρώσει 75 χρόνια ζωής, αλλά είναι ίσως το λιγότερο δημόσιο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας. Αν και είναι σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο, η Camilla Parker Bowles προτιμά να ασχολείται με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις της, να κάνει κηπουρική και να διαβάζει αμέτρητα βιβλία.

«Συγγνώμη που πρέπει να φωτογραφήσεις μία γριά γυναίκα», λέει στον φωτογράφο της βρετανικής Vogue, Jamie Hawkesworth, ενώ τον υποδέχεται στην οικία Clarence, εκεί όπου ζει με τον σύζυγό της, Πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο. Δεν της αρέσει καθόλου η μόδα που υπερβάλλει, τα νύχια της χάλασαν ενώ φρόντιζε τα φυτά της και μισεί το μωβ, ή το χρώμα της εμμηνόπαυσης όπως το αποκαλεί. Είναι αριστοκρατική, με έναν τρόπο που μόνο οι παλαιότερες γενιές μπορούν να υποστηρίξουν και συνοδεύει το τσάι της με κουλουράκια.

Είναι όμως πολύ περισσότερα από αυτό. Μπορεί να διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής της και να έχει 5 εγγόνια (όλα στην εφηβεία), αλλά το 24ωρο της είναι συνήθως γεμάτο με φιλανθρωπικές υποχρεώσεις. Εγκαινίασε την έκθεση I Am, μία σειρά πορτραίτων από κακοποιημένες γυναίκες που επιβίωσαν ενώ ταξιδεύει συχνά στο νότιο Λονδίνο για να μιλήσει με πρόσφυγες. Εξάλλου, πάντα την ενδιέφεραν τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού, μαζί με ό,τι αφορά την υγεία, τα ζώα και τις τέχνες και είναι επικεφαλής αμέτρητων αντίστοιχων οργανώσεων.

Περιγράφει τις πρώτες επαφές της με συγγενείς γυναικών που δολοφονήθηκαν από τους άντρες του και πώς ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να βοηθήσει. «Θα συνεχίσω για όσο αντέχω. Δεν μπορώ να εγκαταλείψω τα πράγματα που έχω ξεκινήσει. Έχω πολλά να δώσω ακόμα», απαντά όταν τη ρωτούν για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί. «Ξέρετε, η μητέρα μου πέθανε στα 72 της κι εγώ το ξεπέρασα. Πλέον, αποδέχεσαι αυτό που είσαι και συνεχίζεις, ελπίζοντας ότι θα είναι για πολύ ακόμα».

Δηλώνει με θέρμη ότι είναι φεμινίστρια, αρνείται να τρυπήσει τα αυτιά της, αλλά το περιμένει από τις εγγονές της, αυτή την περίοδο έχει πάθει εμμονή με το παιχνίδι λέξεων Wordle, συμμετέχει σε λέσχη βιβλίου και κάνει προτάσεις (μεταξύ αυτών και το Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες).

Όταν τη ρωτούν για την παράνοια των tabloids που έζησε ως η παράνομη σχέση του Καρόλου, το ειδύλλιο των οποίων μετρά πάνω από 50 χρόνια, λέει ότι απλώς έμαθε να ζει με αυτό «Δεν είναι εύκολο. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον κοιτούν συνέχεια και να τον κρίνουν. Αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει απλώς να ζήσεις τη ζωή σου». Το 2022 πάντως είναι η χρονιά όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε και δημόσια την ύπαρξή της η οποία ευχήθηκε ότι, όταν έρθει η ώρα, η Camilla θα είναι γνωστή ως η σύζυγος του Βασιλιά.

Η Camilla χώρισε και επίσημα τον Andrew Parker Bowles το 1995 και τα τελευταία 17 χρόνια είναι παντρεμένη με τον Κάρολο. Πώς είναι η σχέση τους σήμερα, μετά από τόσα χρόνια. «Μερικές φορές δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει να βρισκόμαστε έστω για λίγο κάθε μέρα. Να πιούμε τσάι και να μιλήσουμε για τη μέρα μας. Ακόμα και όταν βρίσκουμε χρόνο για να φύγουμε, μας αρέσει να καθόμαστε απλώς στο ίδιο δωμάτιο και ο καθένας να διαβάζει το βιβλίο του. Να είμαστε μαζί χωρίς απαραίτητα να μιλάμε».

TAGS