UPDATE #NOW

Τι είναι το Wordle; Το παιχνίδι λέξεων που έχει γίνει εμμονή, δημιουργήθηκε χάρη στην πανδημία


JTeam

5 Ιανουαρίου 2022

Τι είναι το Wordle; Το παιχνίδι λέξεων που έχει γίνει εμμονή, δημιουργήθηκε χάρη στην πανδημία
Το παιχνίδι λέξεων που δεν μας ζητάει χρήματα

Πού να ήξερε ο μηχανολόγος Josh Wardle τι χαμός θα γινόταν με το παιχνίδι που έφτιαξε για τη συνάδελφό του, η οποία λατρεύει τα παιχνίδια λέξεων. Ξεκίνησαν να παίζουν οι δυο τους για μήνες και όταν πήραν θετικό feedback από την οικογένειά τους, κατάλαβαν ότι αυτή η εμμονή πρέπει να γίνει γνωστή.

Την 1η Νοεμβρίου, έπαιζαν 90 άτομα. Σήμερα οι παίκτες είναι περισσότεροι από 300.000 και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος.

Επίσης, δεν μπορείς να παίζεις για όση ώρα θέλεις. Κάθε παίκτης έχει 6 προσπάθειες και το παιχνίδι είναι πολύ απλό. Μαντεύεις τη λέξη των 5 χαρακτήρων σε ένα κουτί. Τα χρώματα σου δείχνουν ποια γράμματα πέτυχες και συνεχίζεις μέχρι να τη βρεις (και να τελειώσουν οι 6 ευκαιρίες σου). Μετά μπορείς να ξαναπαίξεις με την επόμενη λέξη την επόμενη μέρα.

Το καλό νέο είναι ότι δεν σου πετάγονται διαφημίσεις και δεν πρόκειται να σου ζητήσει χρήματα στην πορεία του παιχνιδιού. Αυτό τουλάχιστον μας εγγυάται ο δημιουργός του που υποστηρίζει ότι το Wordle φτιάχτηκε για να περνάμε καλά, και αφορμή ήταν η βαρεμάρα της πανδημίας.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κύριος Wardle είχε μία ανάλογη ιδέα. Είχε φτιάξει το πρωτότυπο το 2013, αλλά οι φίλοι του δεν εντυπωσιάστηκαν και ήθελε κάτι που θα ενθουσιάσει τη συνάδελφό του. Από τη μία πρόκειται για ένα παιχνίδι λέξεων, που οι χρήστες λατρεύουν, αλλά από την άλλη, το Wordle δεν θέλει πολύ στενές σχέσεις μαζί σου. Δεν σου στέλνει ενημερώσεις, ούτε και διαφημίσεις. Ίσως επειδή φτιάχτηκε εξαρχής για δύο φίλους. «Φτιάχτηκε για να παίρνει 3 λεπτά την ημέρα από τον χρόνο σου», διαβεβαιώνει ο δημιουργός.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, έχεις τη δυνατότητα να μοιράζεσαι την επιτυχία σου στα social media, χωρίς όμως να κάνεις spoiler. Φαίνονται μόνο τα χρώματα. Επίσης, ξέρουμε ότι οι λέξεις πίσω από το παιχνίδι είναι μόνο 2.500, αλλά θα βοηθήσουν το Wordle να διαρκέσει μερικά χρόνια. Ποια είναι η γνώμη της Ms. Shah, εξαιτίας της οποίας δημιουργήθηκε το παιχνίδι; «Είναι τόσο γλυκό. Ο Josh ξέρει πώς να δείχνει την αγάπη του».

TAGS