CELEBRITIES

Η Kelly Bishop μιλά για τα Gilmore Girls, το διαζύγιο στα 30 και τη συμβουλή στον νεότερο εαυτό της


Κλέλια Φατούρου

18 Μαρτίου 2022

Η Kelly Bishop μιλά για τα Gilmore Girls, το διαζύγιο στα 30 και τη συμβουλή στον νεότερο εαυτό της
Getty Images
Η αριστοκρατική γιαγιά της σειράς είχε μία θυελλώδη ζωή

Όταν μιλάμε για τα Gilmore Girls (κι εγώ το κάνω αρκετά συχνά), κάνουμε περισσότερο focus στις Λορελάι και Ρόρι, που ήταν τα δύο κεντρικά πρόσωπα της σειράς που διήρκεσε 6 κύκλους (και ένα special στο Netflix).

Μήπως όμως ξεχνάμε την Emily; Τη γιαγιά της σειράς, που τελικά βρήκε τη θέση που της άξιζε στο special και που έχουμε στο μυαλό μας ως καταπιεστική μητέρα της αριστοκρατικής τάξης, που έχει πάντα έναν κακό λόγο να πει.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε podcast για το Bustle, μίλησε για τη ζωή που δεν γνωρίζαμε ότι έχει κάνει. Όχι ως Emily, αλλά ως η σπουδαία ηθοποιός πίσω από τον ρόλο, Kelly Bishop. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στο Broadway, αφήνοντας πίσω της το Κολοράντο. Για αρκετά χρόνια, συνδύασε την υποκριτική με τον επαγγελματικό χορό, αλλά και το ατελείωτο κλάμπινγκ. Φορούσε κυρίως καυτά σορτς, extensions στα μαλλιά και βλεφαρίδες. Αλλά ήταν και τα 70s.

Λίγο πριν κλείσει τα 30, κατάλαβε ότι ο χορός δεν έχει μέλλον. Σαν τον πρώτο της γάμο. «Δεν ήμουν καθόλου ερωτευμένη μαζί και εκείνος ήταν ερωτευμένος μόνο με τον τραπεζικό μου λογαριασμό». Το βασικό της πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να κάνει αυτό που επιτάσσει η κοινωνία. «Αν δεν παντρευόσουν πριν τα 30, ήσουν γεροντοκόρη. Αν είχες ένα αγόρι και ίσως συζούσες, ήταν δεδομένο ότι θα τον παντρευτείς, ακόμα και αν δεν το ήθελες πολύ. Βρέθηκα σε έναν γάμο για τον οποίο είχα μετανιώσει, και αν δεν έπαιρνα διαζύγιο, θα μου έπαιρνε όλες τις αποταμιεύσεις μου».

Τελικά χώρισε στα 30 και σήμερα συμβουλεύει τις γυναίκες που είναι ανύπαντρες στα 40. «Δεν είστε σίγουρα γεροντοκόρες και γλιτώσατε τον πρώτο άθλιο γάμο».
Ήταν τότε που ήρθε ο πρώτος ρόλος της ως Sheila στο A Chorus Line, μετά ένα βραβείο Tony (1976), η αλλαγή στο όνομά της (δεν ήταν πάντα Kelly) και μερικές δεκαετίες επιτυχίας. Μέχρι που εμφανίστηκε η σειρά "Gilmore Girls".

Τα Gilmore Girls και η ταύτιση με τη δική της μητέρα

Στη σειρά, μαμά και κόρη έχουν 16 χρόνια διαφορά και η σχέση τους είναι 100% φιλική. Τα όρια είναι δυσδιάκριτα και οι δύο γυναίκες μοιράζονται τα πάντα, σαν κολλητές. Η Kelly Bishop είχε ακριβώς την ίδια σχέση με τη δική της μητέρα και μπορούσε να ταυτιστεί απόλυτα. «Ήταν πολύ ειλικρινής μαζί μου και μου έδινε απαντήσεις για όλα. Αλλά δεν ένιωσα ότι είχα έναν γονιό όσο μεγάλωνα και αυτό με ενοχλούσε πολύ. Όταν έγινα κομμάτι του Gilmore Girls, μπορούσα να κατανοήσω πλήρως τη σχέση τους».

Jenny.Gr

Απαντά και στο ερώτημα-φωτιά που όλοι οι fans της σειράς έχουμε σκεφτεί. Μεταξύ του Dean, του Logan και του Jess (τα αγόρια της Rory), ποιον θα επέλεγε για σχέση; «Μάλλον τον Dean. Ψηλός και τόσο γλυκός. Ήταν όλοι καλοί και είχαν λόγο ύπαρξης αλλά εγώ θα διάλεγα τον Dean». Εντάξει Kelly, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

Η ηλικία και η συμφιλίωση με την εικόνα της

Όταν ήταν 12, ήθελε να γίνει 30 για να νιώσει ότι τη σέβονται οι γύρω της. Δεν ήθελε να ακούει «γλυκιά μου» και «αγάπη μου» από τους μεγαλύτερους άντρες- το έβρισκε προσβλητικό. Δεν την πείραξε ποτέ το ότι μεγαλώνει και δεν είπε ποτέ ψέματα για την ηλικία της. «Αλλά αν είναι να το κάνεις, πρόσθεσε 10 χρόνια. Θα σε θεωρούν όλοι fabulous». Αν μπορούσε να δώσει μία συμβουλή στον 28χρονο εαυτό της, θα ήταν να χωρίσει αμέσως τον άντρα της, πράγμα που τελικά έκανε.

«Οκ αστειεύομαι. Νομίζω ότι θα του έλεγα να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Να πιστεύει περισσότερο στην αξία που έχει και να του φέρεται σαν να είναι ο καλύτερός του φίλος. Και να μην είναι τόσο σκληρή με τον εαυτό της».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.