WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 2 είδη της αυτοπεποίθησης: Ποιο οδηγεί στην επιτυχία και ποιο στην καταστροφή;


JTeam

1 Μαρτίου 2022

Τα 2 είδη της αυτοπεποίθησης: Ποιο οδηγεί στην επιτυχία και ποιο στην καταστροφή;
Manny Moreno on Unsplash
Ποιο είδος αυτοπεποίθησής σας, είναι υψηλότερο;

Αν μας ρωτούσαν πόση αυτοπεποίθηση έχουμε, πόσο εύκολα θα μπορούσαμε να απαντήσουμε άραγε; Ξέρουμε τι είναι;

Υπάρχουν δύο είδη αυτοπεποίθησης – η πρώτη, είναι η κοινωνική κι επηρεάζει το πόσο άνετα αισθανόμαστε σε καταστάσεις αλληλεπίδρασης με τους άλλους. Αυτή είναι που μας οδηγεί στην επιτυχία. Η δεύτερη, η γνωσιολογική, η οποία έχει σχέση με το πόσο σίγουροι νιώθουμε για τις απόψεις και τα συμπεράσματά μας, έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο λόγος που η γνωσιολογική αυτοπεποίθηση οδηγεί στην αποτυχία

Όπως έχουν παρατηρήσει ο Jeff Bezos και πολλοί ακόμη, οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και δέχονται πως η άποψή τους ίσως και να μην είναι η σωστή. Ο Steve Jobs ήταν γνωστός για την τάση του να αλλάζει γνώμη, όταν έβλεπε ότι κάποιος ίσως είχε καλύτερες ή πιο αποτελεσματικές ιδέες. Είναι σημαντικό να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε και να μην είμαστε απόλυτοι.

Πώς η κοινωνική αυτοπεποίθηση οδηγείς την επιτυχία

Όπως είναι σημαντικό να μη φοράμε παρωπίδες, έτσι χρειάζεται να αισθανόμαστε άνετα ακόμη και με ανθρώπους εκτός του κοντινού μας περιβάλλοντος. Αν κινούμαστε και μιλάμε με σιγουριά, γινόμαστε πιο συμπαθείς και κερδίζουμε εύκολα την εμπιστοσύνη των άλλων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.