UPDATE #NOW

Με 5 μόνο λέξεις, ο Jeff Bezos έδωσε την καλύτερη συμβουλή ηγεσίας


JTeam

11 Ιανουαρίου 2022

Με 5 μόνο λέξεις, ο Jeff Bezos έδωσε την καλύτερη συμβουλή ηγεσίας
Splash News
H πιο απλή συμβουλή που έχει να δώσει ο δισεκατομμυριούχος σε κάθε leader

Με ένα απλό Google search μπορούμε να βρούμε χιλιάδες συμβουλές ηγεσίας. Από την πρωινή ρουτίνα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, μέχρι αποφθέγματα παγκοσμίων ηγετών και ακαδημαϊκών, δε θα δυσκολευτούμε να βρούμε την έμπνευση που αναζητούσαμε για να βελτιωθούμε.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους στον κόσμο, βέβαια, ο οποίος τυχαίνει να είναι κι ο δεύτερος πλουσιότερος, δεν έχει την επιτυχία διαρκώς στον νου του. O λόγος για τον Jeff Bezos, φυσικά. Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην CEO του Twitter, Dick Costolo, ο ιδρυτής της Amazon του έδωσε την καλύτερη συμβουλή, εξηγώντας του πως δεν θα έπρεπε να νοιάζεται για το πώς οι άλλοι έφτασαν στους στόχους τους.

Ο Bezos θεωρούσε αστείο τον Steve Jobs, ο οποίος επέμενε να λέμε όχι σε όλες σχεδόν τις προτάσεις, προκειμένου να επικεντρωθούμε στις πιο σημαντικές. «Εμένα μου αρέσει να κάνω τα πάντα», έλεγε. «Η ομάδα μου πρέπει να με πείσει να μην κάνω πράγματα».

Ο Costolo αποκάλυψε τη χρήσιμη συμβουλή που δέχθηκε από τον δισεκατομμυριούχο – και αποτελείται από 5 μόνο λέξεις. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετύχεις».

«Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι, είναι πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετύχεις», είπε συγκεκριμένα. «Και το να προσπαθήσεις να διαβάσεις βιβλία για management ή βιογραφίες και να πας μετά να διευθύνεις την εταιρεία σου, θα καταλήξεις δυστυχισμένος – τόσο εσύ, όσο και όλοι οι γύρω σου. Να είσαι ο εαυτός σου, και να μην προσπαθήσεις να διευθύνεις την εταιρεία όπως ο προκάτοχός σου, ή ο δικός του προκάτοχος, ή ακόμη κι αυτός που ήρθε πριν από εκείνους».

TAGS