UPDATE #NOW

«Η Diana έσπασε τους κανόνες αλλά οι συνέπειες ήταν σκληρές»: Η Elizabeth Debicki μιλά για τον ρόλο που θα της αλλάξει τη ζωή


Κλέλια Φατούρου

4 Νοεμβρίου 2022

«Η Diana έσπασε τους κανόνες αλλά οι συνέπειες ήταν σκληρές»: Η Elizabeth Debicki μιλά για τον ρόλο που θα της αλλάξει τη ζωή
Vogue/Scott Trindle
Η Elizabeth Debicki θα ενσαρκώσει την πιο γνωστή γυναίκα της Μ. Βρετανίας (μετά τη Βασίλισσα)

Μπορεί να πέρασαν μόλις 2 μήνες από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά ο 5ος κύκλος του "The Crown" έρχεται κανονικά στο Netflix, στις 9 Νοεμβρίου. Η σειρά έδειξε εξάλλου τον σεβασμό της, βάζοντας σε παύση τα γυρίσματα του 6ου κύκλου, που είχαν ήδη ξεκινήσει.

Αν και θα αλλάξει ολόκληρο το cast, εφόσον μεταφερόμαστε πια στα 90s, την πιο δύσκολη και σκανδαλώδη δεκαετία στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας, η Elizabeth Debicki έχει ήδη κερδίσει τη μεγαλύτερη προσοχή, ως νέα Diana. Η 32χρονη ηθοποιός παίρνει τη σκυτάλη από το Emma Corrin και ελπίζει ότι έχει κάνει το καλύτερο που μπορεί για αυτόν τον ρόλο.

Μιλώντας στη βρετανική Vogue, παραδέχτηκε ότι δεν βλέπει ιδιαίτερη ομοιότητα με την Diana, αν και με τα σωστά μαλλιά και eyeliner, μεταμορφώθηκε στην πιο κυνηγημένη γυναίκα από παπαράτσι. Είχε κάνει ένα δοκιμαστικό για τον 1ο κύκλο της σειράς, αλλά όταν την είδαν, ήξερα ότι είχαν βρει την Diana τους. Την Diana που βίωσε ένα πολύ σκληρό διαζύγιο, στιγμές ατελείωτης μοναξιάς στο παλάτι, μία συνέντευξη που άλλαξε τα πάντα και μία ζωή που τελείωσε στα 36 της χρόνια.

«Στεκόμουν πάνω από τον νεροχύτη της κουζίνας και έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν μπορώ να το κάνω». Γρήγορα όμως άρχισε να δουλεύει την προφορά της και όταν ήρθε το σενάριο, το αντιμετώπισε ως δουλειά. Ίσως είναι σημαντικό το ότι μεγάλωσε στην Αυστραλία και αν και έχει ζήσε στο Λονδίνο, δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη βασιλική οικογένεια. «Μου αρέσει ο πρίγκιπας Harry αλλά με αηδιάζει η The Daily Mail. Ξέρω επίσης ότι υπάρχουν πολλοί κανόνες και η Diana τους έσπασε. Οι συνέπειες όμως ήταν πολύ σκληρές».

Στην ερώτηση για το revenge dress και κατά πόσο ένιωσε πίεση, η απάντηση ήταν ναι.

«Σκεφτόμουν τι μπορεί να σήμαινε αυτό το φόρεμα, ενώ το είχε ήδη 2-3 χρόνια στη ντουλάπα της. Νομίζω έτσι έτσι διεκδικούσε τον χώρο της (την ίδια μέρα που ο Κάρολος παραδέχτηκε δημόσια την απιστία του). Ο τρόπος με τον οποίο βγήκε από το αμάξι, το πόσο λαμπερή ήταν. Ο τρόπος που εκφράστηκε μέσα από τη μόδα».

Η Debicki ξεκίνησε πριν περίπου μία δεκαετία από την ταινία "The Great Gatsby", ενώ την έχουμε δει και στο "The Night Manager" του John Le Carre, και στο "Tennet" του Christpher Nolan. Η ίδια πάντως ζει πολύ ήσυχα στο Λονδίνο. Ταίζει αδέσποτες γάτες, απολαμβάνει ένα παγωτό στον δρόμο και αγαπά τη μόδα αλλά με τον δικό της τρόπο.

Αυτός ο ρόλος είναι όμως που θα την καθιερώσει αν και δεν ήταν εύκολος. Ο τρόπος που ουρλιάζει σιωπηλά όταν ο Κάρολος της λέει ότι ο μόνος τρόπος για να νιώσει ευτυχία, είναι μακριά της «Ελπίζω ότι έκανα κάτι ενδιαφέρον για εκείνη. Αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος μου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη βρετανική Vogue