UPDATE #NOW

Emma Corrin: Μιλά για τις σεξουαλικά καταπιεσμένες γυναίκες που υποδύεται και γιατί επιβάλλεται να έχεις όρια


Κλέλια Φατούρου

24 Οκτωβρίου 2022

Emma Corrin: Μιλά για τις σεξουαλικά καταπιεσμένες γυναίκες που υποδύεται και γιατί επιβάλλεται να έχεις όρια
Μιλά για τους ρόλους και γιατί δεν θέλει άλλο να είναι people pleaser

Το Emma Corin μάς συστήθηκε στο The Crown ως πολύ νεαρή Diana, που γνωρίζει τον Κάρολο και τώρα παραδίδει τη σκυτάλη στην επίσης υπέροχη Elizabeth Debicki. Η σειρά του έδωσε μία Χρυσή Σφαίρα το 2020 και μία υποψηφιότητα για Emmy. Όχι κι άσχημα για ξεκίνημα.

Αυτό το φθινόπωρο επιστρέφει με δύο πολύ δυνατές ταινίες, που έχουν πολλά κοινά. Στο "My Policeman" είναι η σύζυγος του Tom, ενός καταπιεσμένου σεξουαλικά άντρα, ο οποίος ερωτεύεται τον Patrick. Η Marion είναι δασκάλα και καταπιέζει για καιρό τις δικές της ανάγκες. Αντίστοιχα, στο κλασικό "Lady Chatterley's Lover", είναι η Constance, μία γυναίκα που βρίσκει εραστή όταν ο τραυματισμός του άντρα της δεν του επιτρέπει να έχει ερωτική ζωή.

Δύο ιστορίες που δεν διαδραματίζονται στο σήμερα και επικεντρώνονται στη σεξουαλικότητα μίας γυναίκας και την ανάγκη της να την ανακαλύψει σε βάθος. Η πρώτη ταινία, με συμπρωταγωνιστή τον Harry Styles, κάνει πρεμιέρα στις 4 Νοεμβρίου στο Prime Video και η δεύτερη στο Netflix, στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ θα τις βρίσκουμε και σε κινηματογράφους. Για την επόμενη χρονιά, το Emma Corin ετοιμάζει κάτι πιο σύγχρονο. Τη σειρά "The Retreat" με τον Clive Owen, ενώ επιστρέφει και θεατρικά με το "Orlando".

Μέσα στην τρέλα των γυρισμάτων και των tours για τις ταινίες, μίλησε μέσω Zoom με την επίσης ηθοποιό και φίλη της, Diana Silvers, για το The Cut. Για τις συνταγές με κάρι που αντάλλασσαν στην καραντίνα και για την κοινή αγάπη τους για το reality του Netflix, Love Island. Τα γυρίσματα του "Lady Chatterley's Lover" της θύμισαν την ανάγκη των ανθρώπων για επαφή, μετά από τόση καραντίνα. «Η Constance διψά για σωματική οικειότητα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι δεν συνειδητοποιούμε πόσο το χρειαζόμασταν. Η φροντίδα και το άγγιγμα είναι κομμάτια της ισορροπίας και της ψυχικής μας υγείας».

Οι 3 τελευταίοι ρόλοι του έχουν ένα πολύ βασικό κοινό. Πρόκειται για γυναίκες που ανυπομονούν να ελευθερωθούν από τον ίδιο τους τον εαυτό και να αναγνωριστεί η σεξουαλικότητά τους. «Είναι τρομερό που καθεμία βρίσκεται σε άλλη εποχή, αλλά αυτό το ζήτημα είναι διαχρονικό. Το να θες να νιώθεις επιθυμητός. Και το εξερευνούν με διαφορετικούς τρόπους». Αναφέρεται και στην ανάλυση ενός γάμου και πώς όλα τα ζευγάρια περνούν φάσεις όπου αναρωτιούνται αν αυτό που έχουν είναι αρκετό.

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι της γενιάς μου θα δουν τις αλλαγές που έχουν γίνει, κι ευτυχώς, αλλά κι αυτά που παραμένουν ίδια. Γιατί, προφανώς, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε κάποιες χώρες. Όπως και το τι σημαίνει επιλογή, αυτονομία, σωματική αυτονομία και όλα αυτά που είναι σημαντικά θέματα τώρα που μιλάμε».

Αναφέρεται στον τρόπο προετοιμασίας τον ρόλων και πώς θαύμαζε τις Olivia Colman και Helena Bonham Carter στο The Crown. «Η Olivia έχει αυτή την απίστευτη ικανότητα να είναι εντελώς μέσα στον ρόλο. Κάνει τη δική της έρευνα, ενώ η Helena πηγαίνει με το υλικό που έχει και διαβάζει το σενάριο με θρησκευτική ευλάβεια. Εγώ είμαι κάπου στη μέση».

Όταν ξεκίνησε τη δουλειά, είχε ήδη μία λίστα με ανθρώπους που θα ήθελε να συνεργαστεί. Τώρα όμως απολαμβάνει αυτό που προκύπτει και θέλει να εκπλήσσεται. Ειδικά από σκηνοθέτες που ξεκινούν τώρα. «Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να βάζω όρια. Να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, ακόμα και αν είμαι στην αρχή. Να ξέρω ότι έχω επιλογές και φωνή». Αν και δηλώνει people pleaser, αναγνωρίζει ότι δεν είναι καλό πράγμα γιατί έτσι σε καταπατούν όλοι.

Μία απλή μέρα περιλαμβάνει βόλτες με τον σκύλο, φίλους και απλά να είναι παρούσα και ακίνητη. Να μην δουλεύει και να απολαμβάνει την απραξία, χωρίς να σκέφτεται.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο The Cut