UPDATE #NOW

Christina Ricci & Jenna Ortega: Η νέα Wednesday Addams συναντά την παλιά σε μια spooky συνέντευξη


Κλέλια Φατούρου

21 Οκτωβρίου 2022

Christina Ricci & Jenna Ortega: Η νέα Wednesday Addams συναντά την παλιά σε μια spooky συνέντευξη
Interview Magazine/Walker Bunting
Οι δύο Wednesdays μιλούν για όλα αυτά που τις ενώνουν

Η Wednesday του τότε συναντά τη Wednesday του σήμερα και μαζί ανακαλύπτουν πόσα κοινά έχουν. Η Christina Ricci έγραψε ιστορία ως έφηβη κόρη των Addams, έγινε σύμβολο του pop culture των 90s, είναι εξαιρετική στολή για Halloween και όλα αυτά τα ήξερε πολύ καλά η Jenna Ortega, όταν κλήθηκε να την ενσαρκώσει, 30 χρόνια μετά.

Οι δύο κυρίες μίλησαν μέσω Zoom, για το Interview Magazine, για τη Wednesday του Tim Burton, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ortega στα γυρίσματα, το child acting και τη μοναξιά των ταξιδιών.

Η Jenna είναι μόλις 19 χρονών, την είδαμε στον 2ο κύκλο του You, στο τελευταίο Scream και τώρα θα τη δούμε στο Netflix ως Wednesday, αν και δεν ήθελε να κάνει τόσο σύντομα τηλεόραση. Ένα mail από τον Tim Burton την έκανε να αναθεωρήσει αμέσως, τα είπαν μέσω Zoom και έφυγε για Ρουμανία, όπου έμεινε 7-8 μήνες για τα γυρίσματα. Σε μία εποχή όπου υπήρχε καραντίνα και δεν μπορούσαν να βγαίνουν, μαινόταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και δεν είχαν ζεστό νερό εκεί που έμεναν.

Εκτός αυτού, η Ortega βίωσε μία σύγχυση επειδή συμμετείχαν αρκετοί σκηνοθέτες που, μοιραία, είχαν διαφορετική άποψη για το πώς έπρεπε να είναι η Wednesday. «Ευτυχώς που υπήρχε ο Tim και συζητούσαμε συνέχεια ρωτώντας τη γνώμη μου για το τι θα έπρεπε να πει η Wednesday. Ήταν ο βράχος μου στα γυρίσματα». Έπρεπε να κάνει μαθήματα τοξοβολίας και άρπας, αλλά το βασικό πρόβλημα ήταν το πώς θα υποδυθεί έναν ρόλο που υποδύθηκε το είδωλό της, η Christina Ricci.

Η διαφορά ήταν ότι μιλάμε για 30 χρόνια μετά, και ενώ υπάρχουν πολλές κοινές στιγμές ή εκφράσεις, έπρεπε να διαφοροποιηθεί. Άφησε ακόμα και αφέλειες, έβαλε παντελόνι και έκρινε ότι έπρεπε να δείξει συναίσθημα. Μιλάμε εξάλλου για μία άλλη εποχή. Ακόμα όμως και η Ricci δεν ήξερε πώς να προσεγγίσει τον ρόλο, όταν στο sequel ήταν στην εφηβεία. Καμία από τις δύο δεν ήθελε να την παρουσιάσει ως κακιασμένη έφηβη.

Υπήρξαν αρκετά τυχερές σε ότι αφορά το child acting, γιατί ήταν μία επιλογή που προέκυψε από πάθος για την υποκριτική. Οι γονείς τους φρόντιζαν να έχουν παιδική ηλικία, να παίζουν ποδόσφαιρο και να μην δουλεύουν τα καλοκαίρια. Να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ισορροπία, όσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό σε αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και αυτό είναι που τους επιτρέπει να συνεχίζουν, αγαπώντας αυτό που κάνουν, και επιτρέποντας στον εαυτό τους να αποστασιοποιούνται όταν το θέλουν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Interview Magazine