UPDATE #NOW

«He’s Coming Home»: Η συγκλονιστική καμπάνια για την ενδοοικογενειακή βία και η σχέση της με το Παγκόσμιο Κύπελλο


JTeam

28 Νοεμβρίου 2022

«He’s Coming Home»: Η συγκλονιστική καμπάνια για την ενδοοικογενειακή βία και η σχέση της με το Παγκόσμιο Κύπελλο
pexels
"He’s Coming Home"... Αυτός είναι ο τίτλος της καμπάνιας που πυροδοτεί τον πανικό και σκιαγραφεί την πραγματικότητα που επικρατεί πίσω από κάθε πόρτα με δραματικό τρόπο

H 25η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών κι ενώ και φέτος έγιναν πολλές δράσεις για να μπει ένα «φρένο» στη βία, μια νέα καμπάνια της Women’s Aid έρχεται να αποκαλύψει μερικά ακόμη ανησυχητικά στοιχεία στην ήδη υπάρχουσα νοσηρή κατάσταση.

Η καμπάνια δείχνει ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται κατά τη διάρκεια μεγάλων ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με μια ταινία μικρού μήκους ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει για το θέμα, εξαλείφοντας οριστικά τον φόβο που αισθάνεται μια γυναίκα όσο η συντροφική βία πληθαίνει και αγγίζει πλέον το 38%.

"He’s Coming Home"... Αυτός είναι ο τίτλος της καμπάνιας που πυροδοτεί τον πανικό και σκιαγραφεί την πραγματικότητα που επικρατεί πίσω από κάθε πόρτα με δραματικό τρόπο. 1.6 εκατομμύρια γυναίκες, που είναι επισήμως θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, χρειάζονται τη στήριξή σου.

Το συνταρακτικό φιλμ δείχνει έναν δρόμο γεμάτο σπίτια με αγγλικές σημαίες απ' έξω ενώ μέσα από τα παράθυρα φαίνονται ανοιχτές οθόνες με συντονισμένους δείκτες στο World Cup. Όταν η αγαπημένη ομάδα χάνει, ο θυμός και η ένταση δείχνουν να μεγαλώνουν. Στο τέλος, μια μεγάλη σημαία αναγράφει με κεφαλαία γράμματα: "He is coming home", αποτυπώνοντας την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή και δράση.

Σύμφωνα με την chief executive του Women's Aid, Farah Nazeer: «Όλοι μπορούν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον τερματισμό της ενδοοικογενειακής βίας, ευαισθητοποιώντας γι' αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια αγώνων, τη στιγμή που πολλές γυναίκες αναγκάζονται να μένουν δίπλα στον κακοποιητικό τους σύντροφο. Παρόλο που η ενδοοικογενειακή βία δεν γεννιέται από το ποδόσφαιρο, η υπάρχουσα βία μπορεί να γίνει πιο συχνή ή έντονη κατά τη διάρκεια μεγάλων αγώνων».