UPDATE #NOW

Spotify Wrapped: Τα κορυφαία τραγούδια και οι top καλλιτέχνες του 2022


JTeam

1 Δεκεμβρίου 2022

Spotify Wrapped: Τα κορυφαία τραγούδια και οι top καλλιτέχνες του 2022
@spotify
Κορυφαίος καλλιτέχνης για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Bad Bunny

Ένα ακόμη έτος φτάνει στο τέλος της και μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μουσικής, μοιράζεται τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που ακούστηκαν περισσότερο και που ξεχώρισαν παγκοσμίως. Το Spotify λοιπόν, ανακοίνωσε την αναμενόμενη ετήσια έκθεση Wrapped, όπου μοιράζεται δεδομένα των καλλιτεχνών, τραγουδιών, άλμπουμ και podcast με τις περισσότερες ακροάσεις στην πλατφόρμα του. Παράλληλα οι χρήστες μπορούν να έχουν και μια προσωπική ματιά στα δικά τους στατιστικά ακρόασης για τη χρονιά που πέρασε.

Οι πιο viral καλλιτέχνες ήταν εκείνοι, των οποίων η μουσική μοιράστηκε περισσότερο σε κοινωνικές πλατφόρμες και σε αυτήν την κατηγορία έχουμε την Τaylor Swift, με το νέο της άλμπουμ Midnights, που σίγουρα έγινε θέμα συζήτησης και κατέκτησε την πρώτη θέση ως η πιο viral καλλιτέχνης παγκοσμίως.

Η δεύτερη θέση ανήκει στον The Weeknd, ενώ στη λίστα αυτή ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Bad Bunny. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνουν οι BTS και η Lana Del Rey.

Jenny.Gr
@spotify

Ο Harry Styles έγινε ο καλλιτέχνης του οποίου το τραγούδι είχε τις περισσότερες ακροάσεις σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το hit «As It Was» ενώ ακολουθεί το κομμάτι «Heat Waves» του βρετανικού indie ροκ συγκροτήματος Glass Animals.

Η συνεργασία του Αυστραλού καλλιτέχνη The Kid LAROI με τον Justin Bieber στο «STAY» είναι το τρίτο τραγούδι της χρονιάς με τις περισσότερες ακροάσεις ενώ ακολουθεί ο Bad Bunny με το «Me Porto Bonito» και τους Chencho Corleon στην τέταρτη θέση και με το το «Tití Me Preguntó» ο ίδιος καλλιτέχνης στην πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Jenny.Gr
@spotify

Το Un Verano Sin Ti του Bad Bunny κατέλαβε την πρώτη θέση για το άλμπουμ με τις περισσότερες ακροάσεις παγκοσμίως για το 2022 ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε το «Harry's House» του Harry Styles. Στην τρίτη θέση ακολούθησε το ντεμπούτο άλμπουμ της Olivia Rodrigo, «SOUR» και στην τέταρτη και πέμπτη θέση παγκοσμίως ήρθαν το «=» του Ed Sheeran και το «Planet Her (Deluxe)» της Doja Cat, αντίστοιχα.

Jenny.Gr
@spotify

Παγκοσμίως, το πιο δημοφιλές podcast για τρίτη συνεχή χρονιά είναι το The Joe Rogan Experience. Το «Call Her Daddy», από την Alex Cooper, είναι δεύτερο, ακολουθεί στην τρίτη θέση του «Anything Goes» της Emma Chamberlain, ενώ στην τέταρτη είναι το Caso 63, ένα πρωτότυπο podcast του Spotify που κάνει το ντεμπούτο του στα Ισπανικά, τα Πορτογαλικά Βραζιλίας. Την πεντάδα κλείνει το Crime Junkie, ένα podcast για αληθινά εγκλήματα από τους Ashley Flowers και Brit Prawat.

Jenny.Gr
@spotify

TAGS