UPDATE #NOW

Viva Magenta! Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2023


JTeam

2 Δεκεμβρίου 2022

Viva Magenta! Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2023
H απόχρωση του 2023 θα μας οδηγήσει στην καινοτομία, σύμφωνα με την Pantone

Η Pantone όπως κάθε χρόνο ανακοίνωσε το χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά. Η κορυφαία απόχρωση είναι φωτεινή αλλά και σκούρα, έχει υποτόνους του μπλε αλλά και του κόκκινου, και σε κάθε περίπτωση είναι άκρως εντυπωσιακή. Ο λόγος για την ανατρεπτική απόχρωση, magenda.

Viva magenta λοιπόν!

Πρόκειται για ένα «γενναίο, ατρόμητο και δονούμενο χρώμα, που η πληθωρικότητά του προάγει μια χαρούμενη και αισιόδοξη γιορτή», επισημαίνει η Pantone στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Μπορεί να είναι 150 ετών, είναι ταυτόχρονα ψηφιακό και αρχέγονο.

Αν δεν έχετε ακούσει για αυτό το χρώμα τότε ήρθε στιγμή αφού θα το βλέπετε παντού γύρω σας το 2023. Από την τέχνη, τη μόδα, την ομορφιά, το design, τη διακόσμηση, η απόχρωση της magenta θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας.

Το Viva Magenta είναι ένα «νέο ζωηρό κόκκινο», το οποίο «ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς». Μια απόχρωση «ηλεκτρισμένη και δίχως όρια».

«Καθώς ο εικονικός κόσμος γίνεται πιο κυρίαρχο κομμάτι της καθημερινότητά μας, προσπαθούμε να αντλούμε έμπνευση από τη φύση και το αληθινό», δήλωσε η Leatrice Eiseman, διευθύντρια του Pantone Color Institute. «Με ρίζες στο αρχέγονο, το magenta μας επανασυνδέει με την αρχική ύλη. Με τις δυνάμεις της φύσης, γαλβανίζει το πνεύμα μας, βοηθώντας μας να χτίσουμε την εσωτερική δύναμή μας», αναφέρει η ίδια.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα ωραιότερα λουλούδια σε magenta απόχρωση που θα φέρουν τη χαρά στο σπίτι σας: