UPDATE #NOW

Οι hitmakers του 2022 είναι ο Elton John, η Dua Lipa και το «Cold Heart» - Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη


Κλέλια Φατούρου

2 Δεκεμβρίου 2022

Οι hitmakers του 2022 είναι ο Elton John, η Dua Lipa και το «Cold Heart» - Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη
Variety/Peggy Sirota
Elton John και Dua Lipa μιλούν για το ντουέτο τους, τους δίσκους τους και τα επόμενα σχέδιά τους

Elton John και Dua Lipa. Δύο άνθρωποι από εντελώς διαφορετικές γενιές, με τόσα κοινά χαρακτηριστικά. Ο 75χρονος μουσικός και η 27χρονη τραγουδίστρια συναντήθηκαν πέρυσι για πρώτη φορά, σε κάποια φιλανθρωπική εκδήλωση του Elton John κατά του AIDS και η συνέχεια ήταν το υπέρ-κομμάτι τους "Cold Heart", ένας συνδυασμός 4 παλιότερων κομματιών του John, που δημιούργησαν το hit της χρονιάς.

Η τεράστια αυτή στιγμή βρήκε τους δύο καλλιτέχνες σε ένα επαγγελματικό peak, αλλά η πανδημία μπήκε εμπόδιο και τους πήγε λίγο πίσω. Το "Future Nostalgia" βγήκε το 2020, ήταν γεμάτο με ποπ και dance επιτυχίες, οι οποίες ακούστηκαν κυρίως στα σπίτια, όταν δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Μέχρι που τον Μάρτιο επανήλθε με tour, έχοντας στη φαρέτρα της και το collaboration με τον Elton John.

Ταυτόχρονα, ο σπουδαίος μουσικός βρισκόταν στην τελευταία περιοδεία της ζωής του, η οποία ξεκίνησε το 2018 και θα τελείωνε δύο χρόνια μετά, αν όλα είχαν πάει καλά. Πριν από λίγες μέρες, οι δυο τους κατάφεραν να συναντηθούν στη σκηνή και να πουν μαζί το κομμάτι που χορέψαμε πολύ την τελευταία χρονιά. Ήταν η τελευταία συναυλία του Sir Elton John στη βόρεια Αμερική και το έκανε με την Dua Lipa. «Όταν το ηχογραφούσαμε, δεν είχαμε ιδέα τι θα συνέβαινε. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη νύχτα από αυτή. Ήταν μία υπενθύμιση να μην σταματήσω να ονειρεύομαι», είπε η Dua Lipa στο Variety, το οποίο τους επέλεξε ως τους Hitmakers για το 2022.Το "Cold Heart" είναι πολλά περισσότερα από μία επιτυχία της χρονιάς. Είναι το αποτέλεσμα της επανεφεύρεσης πολλών τραγουδιών, όπου παντρεύονται στοιχεία του παρελθόντος με το παρόν. Ακούς μαζί το "Rocket Man", το "Sacrifice", το "Kiss the Bride" και το "Where's thw Shoorah?".

Μπορεί να τους χωρίζουν 47 χρόνια, αλλά τους ενώνει η κοινή καταγωγή. Μεγάλωσαν στο Λονδίνο, λατρεύουν τη μουσική, το glam στιλ και το να απολαμβάνουν τη ζωή μέχρι το μεδούλι. Είναι όμως και οι δύο ακτιβιστές, παλεύουν για τα LGBTQ δικαιώματα, ενώ ο Elton John έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια για την εκπαίδευση, για τον αγώνα κατά του AIDS, ενώ είναι γνωστός για τη στήριξή του σε νέους καλλιτέχνες. Ή σε παλιούς που χρειάζονται μία ώθηση, όπως η Britney Spears. Μαζί με τον σύζυγό του, David, παρακολουθούσαν τα ντοκιμαντέρ για την κηδεμονία της, και όταν επιτέλους απαλλάχθηκε, της πρότεινε να κάνουν το "Hold me Closer", για να νιώσει την αγάπη που χρειάζεται.

Έχει συνεργαστεί με όλους, αλλά δεν σταματά να ανακαλύπτει νέους μουσικούς δρόμους. Η περιοδεία που έκανα ήταν περισσότερα από αυτό που ονειρεύτηκα και μπορώ να πω ότι στα 75 είμαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Δεν θα σταματήσω. Θα κάνω κι άλλους δίσκους και συνεργασίες». Όσο για την Dua Lipa, ετοιμάζει σιγά σιγά τον 3ο δίσκο της, έχει το εβδομαδιαίο podcast "At Your Service", με καλεσμένους όπως η Monica Lewinsky, Elton John και Nadia Murad. Μιλά επίσης για την άρνησή της να τραγουδήσει στο Mundial του Κατάρ. «Δεν έχω τίποτα με το μέρος και θα ήθελα κάποια στιγμή να πάω. Αλλά δεν θα τραγουδούσα ποτέ κάπου όπου υπάρχει αντίθεση με τα πιστεύω μου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Variety