UPDATE #NOW

«Δεν έφυγα ποτέ, γιατί δεν τρομάζω τόσο εύκολα»: Ο Brendan Fraser για το "The Whale" και τον ρόλο της ζωής του


Κλέλια Φατούρου

1 Δεκεμβρίου 2022

«Δεν έφυγα ποτέ, γιατί δεν τρομάζω τόσο εύκολα»: Ο Brendan Fraser για το "The Whale" και τον ρόλο της ζωής του
Interview Magazine/Daniel Arnold
Ο 53χρονος Brendan Fraser μίλησε για τον καλύτερο ρόλο της ζωής του, σε μια πραγματικά συγκινητική συνέντευξη

Ο Brendan Fraser επέστρεψε. Εκείνος βέβαια νιώθει ότι ήταν πάντα εδώ, αλλά το "The Whale" δεν τον βάζει μόνο στην κούρσα των Όσκαρ, ως φαβορί, αλλά μάλλον θα σφηνωθεί στο μυαλό μας, αυτός και η ερμηνεία του. Αυτό λένε όλοι, αυτό λέει με πάθος και ο συνάδελφός του, Freddie Prinze Jr.

Οι δυο τους μίλησαν στο Interview Magazine, και με αφορμή την ταινία της χρονιάς, πήγαν βαθιά στη δική τους σχέση με τον πατέρα της, στο τι μπαμπάδες θέλουν να είναι, και πόσο πολύ μπορεί να σε αλλάξει μία ταινία σαν το "The Whale". Και, επιτρέψτε μου να πω, τι όμορφο που είναι να διαβάζεις μία συνέντευξη μεταξύ ανδρών που κλαίνε ενώ μιλούν και ανταλλάσσουν σχόλια για τα συναισθήματά τους. Υπέροχο.

«Πήγα να δω την ταινία και δεν θυμάμαι πώς οδήγησα μέχρι το σπίτι. Έπρεπε να σταματήσω στην άκρη για να κλάψω λίγο ακόμα, γιατί αλλιώς θα τράκαρα. Αυτή η πανέμορφη ταινία με άγγιξε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο», υποδέχθηκε ο Prinze τον παλιό του φίλο, Fraser.

O 53χρονος ηθοποιός κάνει μάλλον το πιο ηχηρό comeback που έχουμε δει και το δικαιούται, μετά από την εξομολόγησή του για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην Πρόεδρο του Hollywood Foreign Press Association. Τότε αποτραβήχτηκε και τώρα είπε να δώσει το 120% του εαυτού του, σε μία ερμηνεία που συγκλόνισε όποιον την είδε. «Έδωσα τα πάντα σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Idaho, μέσα από την ιστορία ενός άντρα που ζει στο σκοτάδι. Όταν φτάνει στο σημείο που ξέρει ότι δεν του μένει πολύς χρόνος, πρέπει να επανασυνδεθεί με την κόρη που εγκατέλειψε και αν εξιλεωθεί. Ταυτόχρονα, έχει μία αναπηρία και με τα χρόνια, απέκτησε παχυσαρκία. Ήταν μία σημαντική ευκαιρία για εμένα και λάτρεψα τη Sadie Sink και την ερμηνεία της».

Δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον ίδιο να γυρίζει μία ταινία, στην οποία φορούσε ειδικά προσθετικά σώματος, μακιγιάζ που χρειαζόταν 4 ώρες την ημέρα για να ολοκληρωθεί και υπήρχαν άνθρωποι που τον βοηθούσαν να σηκωθεί. Έπρεπε να πίνει συνέχεια νερό και τονωτικά, να δροσίζεται σε ειδική σκηνή. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εμπόδιο για τον Brendan Fraser. Η μόνη δύσκολη στιγμή ήταν ο διάλογος μεταξύ εκείνου και της κόρης του σε μία δυνατή σκηνή, όπου μπλόκαρε μετά τον μονόλογο της Sink (Ellie).

Ο σκηνοθέτης Darren Aronofsky πρότεινε να κάνουν διάλειμμα, εκείνος δεν επανήλθε και το ίδιο συνέβη για το υπόλοιπο της μέρας. Δεν μπορούσε απλώς να παίξει. «Ο Darren ήρθε και μου είπε ότι θα το συνεχίσουμε αύριο και ότι επηρεάστηκα συναισθηματικά και συμβαίνει. Του είπα ότι ποτέ δεν είχα συνεργαστεί με σκηνοθέτη που έχει τόση ευγένεια και ενσυναίσθηση. Εκείνος μου είπε ότι απλώς προστατεύει την ταινία του και την ερμηνεία μου, αλλά διαφωνώ».

Η κουβέντα, μοιραία, γίνεται γρήγορα προσωπική. Ο Freddie Prinze Jr. έχασε τον πατέρα του, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, από σφαίρα που βρήκε εκείνον κατά λάθος. Για πολλά χρόνια, είχε πολύ θυμό μέσα του για εκείνον και όλες τις λάθος αποφάσεις που είχε πάρει. «Κάθε φορά που πήγαινα στον νεκροταφείο Forest Lawn, ούρλιαζα πάνω από έναν τάφο. Πήγα χτες και για πρώτη φορά ήμουν σιωπηλός και απλώς χαμογελούσα. Αυτό έκανε η ταινία σου σε εμένα».

Jenny.Gr
Interview Magazine/Daniel Arnold

Από την άλλη, ο Fraser μίλησε για τον μεγάλο του γιο, Griffin, που είναι 20 χρονών και είναι στο φάσμα του αυτισμού. Είναι μεγαλόσωμος, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι κυνικός ή να προσβάλλεσαι από κάτι. «Ξέρω τι σημαίνει να ζεις κοντά σε έναν άνθρωπο με παχυσαρκία. Η αγάπη που νιώθω για τα παιδιά μου και τη μητέρα τους είναι όσα χρειαζόμουν για να μεταφράσω αυτά που χρειαζόταν ο Charlie, ο ρόλος μου».

Λίγο πριν κλείσουν, ο Brendan τον ευχαριστεί για όλη τη στήριξη που του έδωσαν ο Prinze και η σύζυγός του, Sarah Michelle Gellar. «Ήμουν πάντα εδώ, έτσι νιώθω. Αν κάποιος προσπάθησε να με ξεφορτωθεί, μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο γιατί δεν τρομάζω τόσο εύκολα. Και όπως ο George στο George of the Jungle, ποτέ μην υποτιμάς τη δύναμη της τύχης».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Interview Magazine