UPDATE #NOW

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 4 διαφορετικοί προορισμοί για τις πιο μαγικές γιορτές μακριά απ’ την πόλη


JTeam

13 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 4 διαφορετικοί προορισμοί για τις πιο μαγικές γιορτές μακριά απ’ την πόλη
Από την καλλιτεχνική Παύλιανη και τη γραφική Αρχαία Φενεό μέχρι τη μυθική Αριδαία και τη μεσαιωνική Σύρο – ανακαλύπτουμε 4 μαγευτικούς προορισμούς για τα φετινά Χριστούγεννα

Το 2022 οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του και αυτό συνεπάγεται ένα πράγμα• πλησιάζουν οι πιο όμορφες και γιορτινές ημέρες του χρόνου. Στολισμένες γειτονιές και βιτρίνες, σπίτια που μοσχομυρίζουν από τα μυρωδάτα μελομακάρονα και τους βουτυρένιους κουραμπιέδες, αναμμένα τζάκια και καλή παρέα για χριστουγεννιάτικες εξόδους στην πόλη, μακρινές ή κοντινές αποδράσεις αλλά και ‘χουχουλιάσματα’ στο σπίτι- είναι όλα όσα αναμένουμε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα.

Υπάρχουν εκείνοι που ως ‘σπιτόγατοι’ προτιμούν να περνούν τις γιορτές στο σπίτι παίζοντας παιχνίδια, βλέποντας χριστουγεννιάτικές σειρές και ταινίες και διοργανώνοντας μεγάλα γιορτινά τραπέζια για τους αγαπημένους τους. Από την άλλη πλευρά, είμαστε και εμείς που δραττόμαστε της ευκαιρίας να ξεφύγουμε από την πόλη για να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα στη φύση, με εκδρομές σε παραδοσιακά χωριά, φαγητό σε μικρά ταβερνάκια και διαμονή σε ορεινά ή και παραθαλάσσια καταφύγια.

Για όσους λοιπόν έχουν αποφασίσει να διανύσουν την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών τους εκτός Αθηνών αλλά ταυτόχρονα σε όχι και τόσο κοσμοπολίτικα μέρη, εξερευνούμε μαζί εναλλακτικούς προορισμούς για όλα τα γούστα -από τα καλλιτεχνικά μονοπάτια της Παύλιανης με το πανέμορφο φυσικό θεματικό πάρκο στις πηγές του Ασωπού, τα γαλαζοπράσινα νερά με τη γραφική λίμνη Δόξα της Αρχαίας Φενεού μέχρι τα Λουτρά Πόζαρ της μυθικής Αριδαίας και την επιβλητική Ερμούπολη της γραφικής Σύρου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr