UPDATE #NOW

Τιτανικός: Ο Cameron έκανε ιατροδικαστική ανάλυση για να αποδείξει πως ο Jack έπρεπε να πεθάνει


Κλέλια Φατούρου

19 Δεκεμβρίου 2022

Τιτανικός: Ο Cameron έκανε ιατροδικαστική ανάλυση για να αποδείξει πως ο Jack έπρεπε να πεθάνει
Υπήρχε επιστημονική εξήγηση που πέθανε ο ένας από τους δύο

«Κάνε παραπέρα κούκλα μου να ανέβει και το παλικάρι», είναι η ατάκα που όλοι έχουμε φωνάξει στην οθόνη μου παρακολουθώντας Τιτανικό. Πέρασαν 25 χρόνια και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί ο Jack, δηλαδή ο DiCaprio, δεν προσπάθησε καν να ανέβει στην πόρτα και γιατί τον άφησε να φύγει προς τον βυθό.

Σήμερα, έρχεται ο σκηνοθέτης της ταινίας James Cameron να μάς εξηγήσει γιατί δεν θα μπορούσε να επιζήσει ο Jack και γιατί λέμε όλοι βλακείες. «Κάναμε ιατροδικαστική ανάλυση για να οδηγηθούμε σε ένα αποτέλεσμα. Μιλήσαμε με έναν ειδικό πάνω στην υποθερμία, ο οποίος αναπαρήγε τη σκηνή του θανάτου», δήλωσε ο σκηνοθέτησε στο Postmedia.

Το 2012, οι παρουσιαστές της εκπομπής "Mythbusters" είχαν κάνει τα δικά τους πειράματα προκειμένου να του αποδείξουν ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί αν ανέβαινε στην πόρτα της Rose. «Έχουν πλάκα, αλλά λένε βλακείες. Πήραμε δύο κασκαντέρ με τη μάζα σώματος του Leo και της Kate, βάλαμε πάνω και μέσα τους αισθητήρες, μπήκαν σε παγωμένο νερό και τσεκάραμε αν θα μπορούσαν να επιβιώσουν μέσα από μία σειρά μεθόδων». Κατέληξαν λοιπόν στο ότι δεν θα ήταν δυνατό να τα καταφέρουν και οι δύο. Αυτά τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα γίνουν ένα special επεισόδιο του National Geographic τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πέρα όμως από την επιστημονική εξήγηση, ο Cameron είπε ότι ο Jack θα πέθαινε ούτως ή άλλως, μόνο και μόνο για να στείλει το μήνυμα της αγάπης, της θυσίας και της θνητότητας. Και ένα δίκιο το έχει. Θα τη θυμόμασταν την ταινία αν δεν είχε αυτό το τέλος;