UPDATE #NOW

Στρέλλα: Η νέα όπερα δωματίου έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ – Ξεκινά η προπώληση


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2022

Στρέλλα: Η νέα όπερα δωματίου έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ – Ξεκινά η προπώληση
Η όπερα δωματίου Στρέλλα, σε μουσική Μιχάλη Παρασκάκη και λιμπρέτο Αλεξάνδρας Κ*, βασισμένο στην κινηματογραφική ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, θα κάνει πρεμιέρα στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και θα παρουσιαστεί για 12 συνολικά παραστάσεις

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύκλου των ακροάσεων, ανακοινώνεται η διανομή των ρόλων της όπερας δωματίου Στρέλλα, σε μουσική Μιχάλη Παρασκάκη και λιμπρέτο Αλεξάνδρας Κ*, βασισμένο στην κινηματογραφική ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα. Η παραγωγή θα κάνει πρεμιέρα στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και θα παρουσιαστεί για 12 συνολικά παραστάσεις έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023, σε μουσική διεύθυνση Κωνσταντίνου Τερζάκη και σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.

Η προγραμματισμένη για τις 18 Ιανουαρίου πρεμιέρα του έργου Στρέλλα μεταφέρεται και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες των παραστάσεων διαμορφώνονται ως εξής: 29, 31 Ιανουαρίου και 1, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 12 Φεβρουαρίου 2023.

Η νέα όπερα δωματίου Στρέλλα του Μιχάλη Παρασκάκη –ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής– είναι γραμμένη πάνω σε λιμπρέτο της Αλεξάνδρας Κ*, το οποίο βασίζεται στην πολυβραβευμένη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα από το 2009, μια ταινία σταθμό στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, εμβληματική για την ορατότητα των τρανς και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κουτλής, περιζήτητος και πολυσυζητημένος θεατρικός σκηνοθέτης με δεδηλωμένη έφεση στον ποιητικό, παράδοξο ρεαλισμό και το ύφος του γκροτέσκου. Το δεκαμελές μουσικό σύνολο διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τερζάκης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr