UPDATE #NOW

Amber Heard - Johnny Depp: Τέλος στη δικαστική διαμάχη, ήρθαν σε συμβιβασμό - «Έχασα την πίστη μου στη δικαιοσύνη»


Τόνια Τζάφερη

20 Δεκεμβρίου 2022

Amber Heard - Johnny Depp: Τέλος στη δικαστική διαμάχη, ήρθαν σε συμβιβασμό - «Έχασα την πίστη μου στη δικαιοσύνη»
usmagazine
Ο συμβιβασμός του 1 εκατoμμυρίων δολαρίων που βάζει τέλος στην πολύκροτη υπόθεση

Ήταν Μάρτιος του 2019 όταν ξεκίνησε η σκληρή δικαστική διαμάχη μεταξύ Amber Heard και Johnny Depp. Το ζευγάρι χώρισε το 2017, ενώ ήταν παντρεμένοι επί δυο χρόνια πριν την απόφασή τους να χωρίσουν. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε, πως το κάποτε ερωτευμένο ζευγάρι θα προβάλλει τόσο μίσος και έχθρα ο ένας για τον άλλο.

Στην ιστορία αυτή όμως μπαίνει σήμερα ένα κλείσιμο (δικαστικά τουλάχιστον). Τον Ιούνιο το δικαστήριο δικαίωσε τον Depp, με την Amber Heard να πρέπει να καταβάλλει 10 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση συν άλλα 5 εκατομμύρια ως τιμωρητική αποζημίωση. Ποινή υπήρξε και για τον Depp, ο οποίος κλήθηκε να δώσει 2 εκατομμύρια δολάρια στην πρώην σύζυγό του, καθώς και εκείνος κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση ενάντια της Heard.

Τελικά οι δικηγόροι του πρώην ζευγαριού κατάφεραν "να τα βρουν" εξωδικαστικά και να συμφωνήσουν σε 1 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία χρειάζεται να καταβάλει η Amber Heard ως αποζημίωση. Η αποζημίωση μειώθηκε μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις της ηθοποιού για το πόσο άδικο ήταν απέναντι της το Δικαστήριο της Βιρτζίνια.

Να σημειωθεί ακόμη πως μόλις υποβληθεί η αποζημίωση, η DailyMail αποκαλύπτει ότι η Ηeard δεν θα έχει κανέναν περιορισμό στο τι θα μπορεί να δηλώνει από εδώ και πέρα για την υπόθεση, τη δίκη και ό,τι άλλο θέλει, αφού δεν αποδέχεται την ενοχή της σε αυτή τη συμφωνία. Η είδηση έγινε γνωστή και από την ίδια την Heard, η οποία μέσα από ανάρτηση της δήλωσε πως η ζωή της καταστράφηκε και έχασε την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη:

«Μετά από πολλή συζήτηση, πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση να διευθετήσω την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε ασκήσει εναντίον μου ο πρώην σύζυγός μου στη Βιρτζίνια. Είναι σημαντικό για μένα να πω ότι ποτέ δεν επέλεξα αυτό. Υπερασπίστηκα την αλήθεια μου και με αυτόν τον τρόπο καταστράφηκε η ζωή μου όπως ήξερα. Η συκοφαντία που αντιμετώπισα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ενισχυμένη εκδοχή των τρόπων με τους οποίους οι γυναίκες θυματοποιούνται εκ νέου όταν εμφανίζονται. Τώρα έχω επιτέλους την ευκαιρία να απελευθερωθώ από κάτι που προσπάθησα να φύγω πριν από έξι χρόνια και με όρους που μπορώ να συμφωνήσω. Δεν έχω κάνει καμία παραδοχή. Δεν πρόκειται για πράξη παραχώρησης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή φίμωση όσον αφορά τη φωνή μου να προχωράω.

«Παίρνω αυτήν την απόφαση έχοντας χάσει την πίστη μου στο αμερικανικό νομικό σύστημα, όπου η απροστάτευτη μαρτυρία μου χρησίμευε ως ψυχαγωγία και τροφή στα social media»

Όταν στάθηκα ενώπιον δικαστή στο Ηνωμένο Βασίλειο, δικαιώθηκα από ένα ισχυρό, αμερόληπτο και δίκαιο σύστημα, όπου προστατεύτηκα από το να δώσω τις χειρότερες στιγμές της κατάθεσής μου ενώπιον των μέσων ενημέρωσης του κόσμου, και όπου το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δέχτηκα ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, εξάντλησα σχεδόν όλους τους πόρους μου πριν και κατά τη διάρκεια μιας δίκης στην οποία υποβλήθηκα σε μια αίθουσα δικαστηρίου όπου αποκλείστηκαν άφθονα, άμεσα στοιχεία που επιβεβαίωσαν τη μαρτυρία μου και στην οποία η δημοτικότητα και η εξουσία είχαν μεγαλύτερη σημασία από τη λογική. και τη δέουσα διαδικασία. Στο ενδιάμεσο, εκτέθηκα σε ένα είδος ταπείνωσης που απλά δεν μπορώ να ξαναζήσω.

Ακόμα κι αν η προσφυγή μου στις ΗΠΑ είναι επιτυχής, το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν μια εκ νέου δίκη, όπου μια νέα κριτική επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει ξανά τα στοιχεία. Απλώς δεν μπορώ να το περάσω για τρίτη φορά», δήλωσε μεταξύ άλλων η Amber Heard.

Jenny.Gr
Splash News