UPDATE #NOW

Με 2 λέξεις ένας δίχρονος έδωσε στη μαμά του ένα σημαντικό μάθημα για τη συναίνεση


JTeam

20 Δεκεμβρίου 2022

Με 2 λέξεις ένας δίχρονος έδωσε στη μαμά του ένα σημαντικό μάθημα για τη συναίνεση
pexels
H Lily Isobella προσπαθεί να μάθει στον γιο της να εκφράζει από νωρίς το δικαίωμα στη συναίνεση και όπως φαίνεται, τα κατάφερε

Το να διδάσκεις την έννοια της συγκατάθεσης σε ένα παιδί είναι ίσως το πιο σημαντικό μάθημα που μπορείς να του δώσεις. Αυτό έκανε, όπως φαίνεται, με επιτυχία η Lily Isobella, η οποία έλαβε την τέλεια απάντηση από τον δίχρονο γιο της όταν εκείνος ένιωσε πως πρέπει να βάλει τα όριά του.

Κάθε μαμά αποζητά αγκαλιές από το παιδί της αλλά δεν είναι πάντα δεδομένο ότι αυτό μπορεί να ανταποκριθεί. Ο γιος της Isobella απέρριψε το αίτημα της μητέρας του να την αγκαλιάσει, κάνοντας τη να συνειδητοποιήσει ότι έχει βοηθήσει τον δίχρονο να μάθει την αληθινή έννοια της συναίνεσης.

Jenny.Gr

Όλα ξεκίνησαν όταν η Isobella έβαλε για ύπνο το βράδυ τον γιο της και του ζήτησε μια αγκαλιά για καληνύχτα. «Ο γιος μου με κοίταξε με τα τεράστια, μπλε μάτια του και είπε με σιγουριά: "όχι, απόψε"».

Μπορεί η Isobella να ένιωσε την καρδιά της να γίνεται χίλια κομμάτια αλλά ταυτόχρονα ένιωσε περήφανη για εκείνον και τον δυναμισμό του να βάλει όρια από τέτοια ηλικία. «Σταμάτησα να γκρινιάζω και σκέφτηκα ότι είχα μάθει στον γιο μου κάτι πραγματικά σπουδαίο», είπε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι του είχε διδάξει την ασφάλεια και τη σιγουριά για τον εαυτό του που του δίνει την ευκαιρία να πάρει τις απαραίτητες αποστάσεις ακόμη και από τους γονείς του.

Εκείνη την ώρα δεν ήταν έτοιμος να επιστρέψει την αγάπη και ήταν απολύτως ok!