UPDATE #NOW

Εύα Καϊλή: Κρίθηκε προφυλακιστέα – Τι αποφάσισαν οι δικαστές στις Βρυξέλλες


JTeam

23 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Κρίθηκε προφυλακιστέα – Τι αποφάσισαν οι δικαστές στις Βρυξέλλες
@evakaili
Προφυλακιστέα κρίθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate - Η εν λόγω απόφαση θα κριθεί εκ νέου στις 22 Ιανουαρίου - Η ατάκα του δικηγόρου της που έδειχνε ότι η σημερινή διαδικασία ήταν «χαμένο παιχνίδι»

Προφυλακιστέα κρίθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate. Η εν λόγω απόφαση θα κριθεί εκ νέου στις 22 Ιανουαρίου. Οπως είχαν αναφέρει νωρίτερα τα βελγικά Μέσα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κρίθηκε προφυλακιστέα καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους Βέλγους δικαστές πως δεν είναι ύποπτη φυγής.

Στοιχείο - κλειδί για την προφυλάκισή της, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα και ο ιταλικός Τύπος, φαίνεται να είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το ξενοδοχείο που διέμενε στις Βρυξέλλες, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από την κόρη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δικαστικές Αρχές δεν έκαναν δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της για «βραχιολάκι», καθώς την θεωρούν ύποπτη για να «σβήσει» στοιχεία στη διάρκεια της έρευνας που έχει ξεκινήσει.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τους υπόλοιπους δικηγόρους της, με τον Ελληνα συνήγορο της Εύας Καϊλή να έχει καταλάβει από χθες τη σοβαρότητα της κατάστασης, όταν την επισκέφθηκε στις φυλακές του Χάρεν καθώς ενώ μπήκε με το κανονικό του χρώμα, βγήκε... κάτασπρος.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η ατάκα του κ. Δημητρακόπουλου που ενώ περίμενε την απόφαση για την ευρωβουλευτή, εξηγούσε σε κάποιους που επικοινώνησαν μαζί της ότι είναι «χαμένο παιχνίδι», καθώς διέκρινε από μέρους του δικαστηρίου μεροληψία και προκατάληψη εναντίον της εντολέως του.

Δημητρακόπουλος: «Θα έρθουν στρατεύματα από το Κατάρ να καταλάβουν τις Βρυξέλλες;»

Παράλληλα, μιλώντας στον Alpha, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από την εισήγηση που έκανε ο εισαγγελέας όχι απλά το κλίμα δεν ήταν καλό αλλά έδειχνε ότι έπρεπε να μείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή. Είπε ακόμα ότι τον εισαγγελέα δεν φάνηκε να τον αφορά αν έχει παιδί, είπε πολύ ωμά ότι δεν έχει καμία αξία προσθέτοντας ότι ήταν ιδιαίτερα αρνητικός.

Ο εισαγγελέας σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο θεώρησε την κυρία Καϊλή ύποπτη φυγής από τη χώρα και προέβαλλε μάλιστα ως επιχείρημα ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα στείλουν κατασκόπους να απαγάγουν την κυρία Καϊλή και να τη μεταφέρουν στη χώρα τους. Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι ακούγοντας τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα τον ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι: «Τι νομίζετε ότι θα έρθουν στρατεύματα από το Κατάρ να καταλάβουν τις Βρυξέλλες;». Και πρόσθεσε: «Μέχρι και η πρόεδρος μειδίασε».