UPDATE #NOW

Πως να μην τσακωθείς με την οικογένεια στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι


JTeam

25 Δεκεμβρίου 2022

Πως να μην τσακωθείς με την οικογένεια στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Από το να βάλεις μέτρο στο αλκοόλ μέχρι να αποφύγεις να ασκήσεις κριτική, αυτά είναι κάποια βασικά tips για να αποφύγεις εντάσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σε αυτή τη ζωή πολλά μπορούν να πάνε λάθος. Ακόμη και αν πρόκειται για μια συνάντηση που σκοπός είναι να περάσεις καλά και ποιοτικό οικογενειακό χρόνο. Ωστόσο πολλές διαφορετικές προσωπικότητες μαζί, μπορούν να κάνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό και οι γιορτές να πάνε πολύ λάθος. Αντί για αγάπη, φροντίδα και καλό φαγητό, να έχεις παρεξηγήσεις, θυμό και πολύ χειρότερη διάθεση.

Και επειδή όλα είναι θέμα προδιάθεσης και στόχων, καλό θα ήταν να έχεις κατα νου κάποιες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις εντάσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να διατηρήσεις το πνεύμα των γιορτών, το οποίο δεν είναι άλλο από αγάπη και χαλάρωση.

Βάλε μέτρο στο αλκοόλ

Γιορτές είναι και το ποτό ρέει άφθονο. Ωστόσο αν το μέτρο χαθεί, τότε όπως είναι λογικό τα πάντα μπορούν να συμβούν. Και με αρκετό αλκοόλ να ρέει στον οργανισμό, το πιθανότερο είναι το οικογενειακό τραπέζι να καταλήξει σε μια πολύ κακή φάση, με τσακωμούς, παρεξηγήσεις και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Μη φέρνεις κοντά τα πρόσωπα τα οποία ξέρεις ότι έχουν beef μεταξύ τους

Ναι τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που συμβαίνουν οι επανενώσεις οικογενειών και μελών. Ωστόσο δεν χρειάζεται να υποστείς και πάλι την τοξική συμπεριφορά του καθένα, ο οποίος απλά θέλει να δημιουργήσει drama και τσακωμούς ακόμη και σε ένα οικογενειακό τραπέζι, το οποίο σκοπό έχει να σας φέρει κοντά και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

Θέσε τα όρια σου

Μπορεί εσύ να "σκίζεσαι" για να είναι όλα τέλεια στο γιορτινό τραπέζι και αυτό είναι αρκετό για να σε κάνει να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου σε όποιον πάει να στο χαλάσει. Δεν είναι καθόλου κακό να κάνεις τις παρατηρήσεις σου (με χαλαρό πάντα τρόπο) και να μην επιτρέψεις σε κανέναν με κακή πρόθεση να σου χαλάσει τις γιορτινές οικογενειακές στιγμές.

Μη φέρεις στην επιφάνεια συζητήσεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διαφωνίες

Κάποιοι άνθρωποι καλώς ή κακώς δεν ξέρουν να διαφωνούν και πόσο μάλλον δεν ξέρουν να κάνουν διάλογο. Πολιτική, οικονομικά ζητήματα και άλλα τέτοια θέματα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν εντάσεις, βάλε τελεία από νωρίς. Άλλωστε οι γιορτές δεν είναι για τέτοιες συζητήσεις.

Να είσαι προσεκτική με την κριτική

Δεν δέχονται όλοι την άποψη και την κριτική. Και πέρα από το γεγονός πως μια κακόβουλη κριτική, δεν οφελεί πουθενά, αν πρόκειται να κάνεις κάποιο σχόλιο ή να εκφράσεις την άποψη σου, κάνε το με ένα τρόπο ο οποίος δεν θα προσβάλλει και δεν θα προκαλέσει έκρηξη. Είναι αρκετοί άλλωστε εκείνοι, που δεν τα πάνε καθόλου καλά με την κριτική (πόσο μάλλον οι νάρκισσοι). Το ίδιο συμβούλεψε και στα υπόλοιπα μέλη.