UPDATE #NOW

Twitter: Πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης– «Δουλεύει σε μένα», απάντησε ο Musk


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2022

Twitter: Πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης– «Δουλεύει σε μένα», απάντησε ο Musk
pexels
Στον Musk «δούλευε» μια χαρά οπότε κανένας λόγος για πανικό

Πολλοί ήταν οι χρήστες του Twitter παγκοσμίως που αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης και λειτουργίας. Μέσα σε μία ώρα, το κοινωνικό δίκτυο είχε καταγράψει περισσότερες από 10.000 αναφορές χρηστών καθώς δεν ήταν διαθέσιμο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα GMT, με προβλήματα να αναφέρονται συχνότερα στον ιστότοπο και όχι στην εφαρμογή.

«Το Twitter αντιμετωπίζει διεθνείς διακοπές που επηρεάζουν την εφαρμογή για κινητά και τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων». Αυτό υποστήριξε η εταιρεία παρακολούθησης διαδικτύου NetBlocks με έδρα το Λονδίνο αλλά ο Elon Musk απάντησε «σε μένα δουλεύει», στους χρήστες που διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη σύνδεσή τους. Τώρα για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε. Μετά από κάποιες ώρες, έγραψε στο Twitter ότι είχαν γίνει «σημαντικές αλλαγές στην δομή του backend server» και ότι «το Twitter θα πρέπει να λειτουργεί πιο γρήγορα».

Πάντως όσοι δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν, λάμβαναν μήνυμα για σφάλμα, το οποίο έγραφε ότι «κάτι πήγε στραβά, αλλά μην ανησυχείτε. Δεν φταίτε εσείς». Οι προβληματισμοί πάντως για πιο συχνές διακοπές λειτουργίας αυξήθηκαν όταν το Twitter μείωσε μέχρι και το μισό προσωπικό του. Πώς; Με ένα mail 159 λέξεων.

«Γεια σας, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το Twitter πραγματοποιεί μείωση του εργατικού δυναμικού για να βελτιώσει την κατάσταση της εταιρείας. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο ρόλος σας στο Twitter έχει επηρεαστεί. Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα εργασίας στην εταιρεία, ωστόσο, θα παραμείνετε απασχολούμενοι του Twitter και θα λάβετε αποζημίωση και παροχές μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας στις 2 Φεβρουαρίου 2023», σημειώνει μεταξύ άλλων το mail.

Σύμφωνα με τη New York Post, η απόφαση του Musk να απολύσει το μισό εργατικό δυναμικό του Twitter την Παρασκευή οφείλεται στα κακά οικονομικά της εταιρείας με την εταιρεία να κινδυνεύει να χάσει 700 εκατομμύρια δολάρια το 2023 αν δεν μειώσει το κόστος. Λίγο πριν τις μαζικές απολύσεις πάντως, κατατέθηκε ομαδική αγωγή για το σχέδιο του Musk να απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Francisco. Αυτοί που προσέφυγαν, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απολύει εργαζομένους χωρίς σαφή προειδοποίηση σε παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και αυτής της Καλιφόρνιας.