UPDATE #NOW

United Cup: Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη σφράγισαν την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά


JTeam

5 Ιανουαρίου 2023

United Cup: Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη σφράγισαν την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά
@stefanostsitsipas98
Οι Στέφανος Τιστσιπάς και Μαρία Σάκκαρη νίκησαν τους Μπόρνα Γκότζο και την Πέτρα Μάρτιτς στο μεικτό διπλό με 2-0 σετ, η Ελλάδα έφθασε στο τελικό 3-2 επί της Κροατίας και συνεχίζει στα ημιτελικά του United Cup

H εθνική ομάδα τένις γιορτάζει την πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup. Τα βαριά της όπλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη στο καθοριστικό παιχνίδι νίκησαν τον Μπόρνα Γκότζο και την Πέτρα Μάρτιτς στο μεικτό διπλό με 7-6(6), 6-4 και η Ελλάδα με συνολικό σκορ 3-2 πήρε τη σειρά από την Κροατία στον τελικό του Περθ και μαζί την πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης.

To ταξίδι για την εθνική ομάδα συνεχίζεται στη διοργάνωση, από το Περθ μετακομίζει στο Σίδνεϊ για την τελική φάση και αρχικά τα παιχνίδια των ημιτελικών με την Ιταλία την Παρασκευή (6/1) και το Σάββατο (7/1). Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι οι ΗΠΑ θα αγωνιστεί με την Πολωνία.

Jenny.Gr
@stefanostsitsipas98

Η τελική σειρά των αγώνων με την Κροατία στο Περθ μπορεί να άρχισε με την ήττα της Παπαμιχαήλ, όμως από τη στιγμή που ο Στέφανος Τσιτισιπάς και η Σάκκαρη πήραν τα δικά τους παιχνίδια στο μονό, οι πιθανότητες η τελική νίκη στο ζευγάρι να κριθεί στον 5ο αγώνα και στο μεικτό διπλό ήταν περισσότερες, όπως και αποδείχθηκε μετά τη νίκη του Μπόρνα Γκότζο απέναντι στον 18χρονο Στέφανο Σακελλαρίδη, για το 2-2.

Τα highlights του αγώνα

Οι Κροάτες αποφάσισαν να αλλάξουν το ζευγάρι τους και να αγωνιστούν με τον Μπόρνα Γκότζο και την Πέτρα Μάρτιτς, όμως η Ελλάδα ήταν αυτή που έφθασε στην τελική επικράτηση.

Στο 1ο σετ οι ομάδες διατήρησαν σχετικά εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το 5-5. Στο 11ο γκέιμ η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 0-30, έφθασε πρώτη σε μπρέικ (30-40), όμως η ομάδα της Κροατίας με σερί πόντους, βγήκε από τη δύσκολη θέση (6-5).

Το σετ πήγε στο τάι μπρέικ, με πόντο από τη Σάκκαρη η Ελλάδα πέτυχε μίνι μπρέικ (3-2), η Κροατία το πήρε αμέσως πίσω, φθάνοντας στο 5-4. Οι Τσιτσιπάς/Σάκκαρη με δύο σερί πόντους προσπέρασαν με 6-5, για το 1ο χαμένο set point. Κάτι που δεν συνέβη στη 2η ευκαιρία, η Ελλάδα προηγήθηκε 7-6 και με τη Σάκκαρη στο σερβίς τελείωσε τη διαδικασία 8-6 και το σετ σε 7-6(6).

Jenny.Gr
@stefanostsitsipas98

Το 2ο σετ είχε λιγότερο σασπένς, αν και μέχρι το 8ο γκέιμ η Κροατία ισοφάριζε στα γκέιμ (4-4). Όμως από τη στιγμή που οι Τσιτσιπάς/Σάκκαρη κρατούσαν με άνεση το δικό τους σερβίς, έψαχναν τη στιγμή να πάρουν για τα καλά το πλεονέκτημα.

Συνέβη στο 10ο γκέιμ, έχοντας το προβάδισμα με 5-4 το ελληνικό δίδυμο έφθασε στο 0-30, στο 15-40, και με τη δεύτερη ευκαιρία και το λάθος του Γκότζο ήρθε το 6-4, η τελική νίκη, η πρόκριση και το ελληνικό πάρτι.