UPDATE #NOW

Οι 15 καλύτερες animated ταινίες για το 2022


Κλέλια Φατούρου

6 Ιανουαρίου 2023

Οι 15 καλύτερες animated ταινίες για το 2022
Θα βρεις αρκετό horror αλλά και κλασικές ιστορίες

Το 2022 ήταν σίγουρα μία πολύ καλή χρονιά για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Κάποιες ήταν διαθέσιμες σε πλατφόρμες και κάποιες τις απολαύσαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Έχουμε και τα προφανή, όπως ο Pinocchio του Del Toro και το Turning Red της Pixar, αλλά και αρκετά anime που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα.

15. Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie

Αν ανήκεις στους παλιούς fans, ξέχνα ό,τι ξέρεις. Εδώ βλέπουμε μέλλον, εξωγήινους και μία ταινία που δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει σειρά.

14. The Bad Guys

Μία συμμορία ζώων που ληστεύουν, καταλήγουν στη φυλακή και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

13. Strange World

Κλασική περίπτωση με μπαμπάδες και γιους που δεν μπορούν να συνεννοηθούν, μέχρι που ο ένας μπαίνει στη θέση του άλλου.

12. My Father's Dragon

Μία γυναίκα θυμάται τις περιπέτειες του πατέρα της όταν εκείνος ήταν μικρός, αφότου δραπέτευσε από ένα μαγικό νησί. Εκεί διασώζει τον δράκο Boris.

11. Belle

Με έμπνευση από την Πεντάμορφη και το Τέρας, η ταινία Belle αναλύει το Ίντερνετ και το celebrity culture, όταν δύο μοναχικοί χρήστες βρίσκονται στο σε μία πλατφόρμα σαν το metaverse.

10. Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood

Τι θα γινόταν αν πριν την επιτυχημένη αποστολή του Apollo 11, η Nasa έφτιαχνε, κατά τύχη, μία πολύ μικρή κάψουλα για τους αστροναύτες και τελικά τη δοκίμαζε ένα παιδί;

9. The House

3 διαφορετικές ιστορίες σε ένα τρομακτικό σπίτι, που λειτουργεί ως νησί και ως φυλακή. Άνθρωποι, γάτες και ένας αρουραίος.

8. Wendell and Wild

Βασισμένο σε τρομακτική ιστορία, η ορφανή Kat μεταφέρεται σε καθολικό σχολείο και ένα σημάδι κάνει τους πάντες να πιστεύουν ότι είναι η Παρθένα της Κόλασης. Τρομακτικό, περιπετειώδες και με τον πρώτο trans χαρακτήρα σε παιδική ταινία.

7. Inu-Oh

Μία funky ταινία που προκαλεί το κοινό με παραδοσιακό ιαπωνικό μουσικό θέατρο και μέταλ μουσική.

6. Puss in Boots: Τhe Last Wish

O Puss έχει εξαντλήσει τις ζωές του και αντιμετωπίζει τον Θάνατο, σκεπτόμενος πώς τις διαχειρίστηκε. Ίσως η καλύτερη ταινία του Shrek franchise.

5. The Sea Beast

Δύο κυνηγοί τεράτων θέλουν να εξαφανίσουν τα ερπετά της θάλασσας, μέχρι που ο νεότερος ανακαλύπτει την ανθρωπιά που υπάρχει μέσα σε όλα τα πλάσματα.

4. Marcel the Shell with Shoes On

Μέσα από live action και stop motion, ο Marcel ξεκινά ένα ταξίδι για να βρει την οικογένειά του, η οποία έφτασε κατά λάθος στη βαλίτσα ενός επισκέπτη.

3. Mad God

Μία ταινία που ετοιμάζεται τα τελευταία 30 χρόνια και είναι αρκετά σκοτεινή, με τέρατα και δολοφόνους.

2. Pinocchio

Η εκδοχή του Guillermo del Toro είναι πολύ πιο σύγχρονη και δεν έχει τη διάθεση να μεταμορφώσει τον Pinocchio σε αληθινό αγόρι, αλλά να τον αποδεχθεί για αυτό που είναι.

1. Turning Red

Η 13χρονη Mei μεταμορφώνεται σε ένα κόκκινο panda, που προέρχεται από την κινέζικη παράδοση και τους προγόνους. Εφηβεία, οι υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μας, η ντροπή και οι αλλαγές, όλα σε μία υπέροχα κωμική και τρυφερή ταινία.