UPDATE #NOW

Η Gwen Stefani λέει ότι είναι Γιαπωνέζα τα τελευταία 20 χρόνια και ο κόσμος φρικάρει


JTeam

11 Ιανουαρίου 2023

Η Gwen Stefani λέει ότι είναι Γιαπωνέζα τα τελευταία 20 χρόνια και ο κόσμος φρικάρει
Instagram/Gwen Stefani
Η τραγουδίστρια δηλώνει περήφανη Γιαπωνέζα αλλά αυτό δεν αρέσει καθόλου στους Ιάπωνες

Η Gwen Stefani λάτρευε ανέκαθεν την Ιαπωνία και ειδικά την υποκουλτούρα Harajuku, που την έκανε κομμάτι της δουλειάς της. Όλα ξεκίνησαν από το άλμπουμ "Love. Angel. Music. Baby" το 2004 και το 2008 λάνσαρε το άρωμα "Harajuku Lovers". Ταξίδευε με 4 χορεύτριες, με καταγωγή από την Αμερική και την Ιαπωνία και ας πούμε ότι την κατηγορούσαν από τότε για cultural appropriation.

Jenny.Gr

Τώρα η Stefani μίλησε για αυτή της τη φάση, και δήλωσε ότι έμπνευση ήταν ο πατέρας της, ο οποίος δούλευε για τη Yamaha επί 18 χρόνια και έκαναν συχνά το ταξίδι Καλιφόρνια- Ιαπωνία. «Αυτή ήταν η ιαπωνική επιρροή μου. Και ήταν μία κουλτούρα τόσο πλούσια σε παράδοση, αλλά και τόσο φουτουριστική με τόσο προσοχή στην τέχνη και τη λεπτομέρεια που απλά μου φαινόταν συναρπαστική».

Όταν, δε, έφτασε στην περιοχή Harajuku, είπε στον εαυτό της ότι είναι Γιαπωνέζα και δεν το ήξερε. «Αν οι άνθρωπο με κρίνουν επειδή είμαι fan κάτι τόσο όμορφου και το μοιράζομαι, νομίζω ότι απλά δεν είναι σωστό. Ήταν μία υπέροχη εποχή δημιουργικότητας. Ένας αγώνας πινγκ πονγκ μεταξύ της αμερικάνικης και της ιαπωνικής κουλτούρας. Αν δεν μάς επιτρέπουν να εμπνεόμαστε από άλλους πολιτισμούς, δεν μάς διαχωρίζουν έτσι;».

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η Gwen Stefani νιώθει ότι είναι πολλά πράγματα, όπως είπε και πρόσφατα στο Allure. Λίγο Λατίνα, λίγο Ισπανίδα, λίγο Γιαπωνέζα και λίγο Αμερικανίδα και λίγο Ιταλίδα. Προκάλεσε όμως αμέτρητα αρνητικά σχόλια για το ότι δεν ξέρει καθόλου από την πραγματική κουλτούρα και απλώς πήρε στοιχεία που έκαναν καλό στην εικόνα της και το marketing.