UPDATE #NOW

Tatjana Patitz: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του μαστού


JTeam

12 Ιανουαρίου 2023

Tatjana Patitz: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του μαστού
@tatjanapatitz
Ο ατζέντης της ανακοίνωσε και επίσημα πως το θρυλικό super model των 90's, Tatjana Patitz έφυγε από την ζωή στις 11/01/2023

«Δεν πούλησα ποτέ την ψυχή μου» είχε παραδεχτεί η Patitz σε μια πρόσφατη συνέντευξη της, το 2020.

Γεννημένη στο Αμβούργο από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Skanör, μια παραθαλάσσια ειδυλλιακή πόλη του νότου της Σουηδίας. Το 1983 και σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μόδας, καθώς συμμετείχε στον διαγωνισμό «Elite Model Contest» στη Στοκχόλμη, καταφέρνοντας να πάρει την τρίτη θέση, με το έπαθλο να είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου.

Jenny.Gr
@tatjanapatitz

Το άστρο της δε γεννήθηκε γρήγορα, σημειώνει η Vogue, όμως εκτοξεύτηκε σταδιακά, με την ίδια να δουλεύει με θρύλους της παγκόσμιας μόδας, όπως Versace και Chanel, και να κοσμεί κάποια από τα πιο διάσημα εξώφυλλα της Vogue.

Η Αnn Wintour, δήλωσε στη DailyMail για την Tatjana Patitz: «Ήταν πάντα το ευρωπαϊκό σύμβολο του "σικ"». «Ήταν πολύ μυστηριώδης και πολύ πιο ώριμη από τις συνομήλικές της κι αυτό είχε τη γοητεία του».

Μαζί με τα σούπερ μόντελ Naomi Campbell, Cindy Crawford και Linda Evangelista, συμμετείχε στο βίντεο κλιπ του «ύμνου» των 90s «Freedom» του George Michael. O Γερμανός φωτογράφος Peter Lindbergh, ήταν αυτός που την βοήθησε να απογειώσει την καριέρα της. Γνωστός για τις αρετουσάριστες φωτογραφίες του και την προτίμησή του στη φυσική ομορφιά, φωτογράφισε την Patitz στη διάσημη εικόνα “White Shirts: Six Supermodels, Malibu" το 1988 και ξανά για τη βρετανική Vogue τον Ιανουάριο του 1990. Όταν ο George Michael είδε εκείνο το τεύχος, την κάλεσε να εμφανιστεί στο θρυλικό πια βίντεο κλιπ.

Jenny.Gr
@tatjanapatitz

«Η Τατιάνα ήταν πάντα το ευρωπαϊκό σύμβολο τού σικ. Ήταν πολύ λιγότερο ορατή από τις συναδέλφους της, πιο μυστηριώδης, πιο ώριμη, πιο απλησίαστη- κι αυτό είχε τη γοητεία του» συμπληρώνει η Wintour, στη Vogue.