UPDATE #NOW

Σεισμός στην Τουρκία: Μητέρα γέννησε στα ερείπια - Το μωρό έζησε, εκείνη δεν τα κατάφερε


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Μητέρα γέννησε στα ερείπια - Το μωρό έζησε, εκείνη δεν τα κατάφερε
Τουλάχιστον 1.602 νεκροί στη Συρία από τον σεισμό

Σύμφωνα με είδηση της συριακής ενημερωτικής ιστοσελίδα Al Balad, οι συριακές ομάδες διάσωσης κατάφεραν να ανασύρουν ένα νεογέννητο παιδί από τα ερείπια μετά τον σεισμό στην Τουρκία. Η μητέρα του η οποία μόλις το είχε φέρει στη ζωή, δεν τα κατάφερε και πέθανε.

Η γυναίκα φέρεται να γέννησε ένα παιδί κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε λόγω του σεισμού στο χωριό Genderes, αλλά η ίδια δεν επέζησε. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε βίντεο που δείχνει διασώστες να μεταφέρουν βιαστικά ένα γυμνό μωρό το οποίο μόλις είχαν ανασύρει από τα ερείπια.

Η ομάδα διάσωσης προσπαθούσε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από τα ερείπια. Τότε ακριβώς ακούστηκε ο ήχος του κλάματος του παιδιού. Το νεογέννητο ανασύρθηκε από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο. Δεν είναι γνωστό αν κάποιος από την οικογένειά του επέζησε.

Τουλάχιστον 1.602 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί στη Συρία από τους φονικούς σεισμούς και μετασεισμούς που σημειώθηκαν στη γειτονική Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα οι συριακές αρχές και διασώστες που επιχειρούν στις περιοχές.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 812 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.449 έχουν τραυματιστεί στις επαρχίες που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Ταρτούς.

Σε άνω των 790 ανήλθε παράλληλα ο αριθμός των νεκρών και σε 2.200 των τραυματιών στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη, τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν εκεί.

Ο αριθμός των νεκρών στις περιοχές αυτές αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, σύμφωνα και πάλι με τους διασώστες.